Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Soud zprostil Nečesaného obžaloby z pokusu o vraždu, chybí důkazy

Krajský soud v Hradci Králové dnes pro nedostatek důkazů zprostil Lukáše Nečesaného, který byl obžalován z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku. Podle soudu se nepodařilo prokázat, že to byl Nečesaný, kdo v únoru 2013 kadeřnici napadl. Soud se zabýval kauzou už počtvrté. Třikrát Nečesaného uznal vinným.

Dnešní rozhodnutí provázaly výkřiky radosti Nečesaného přátel, kteří byli v soudní síni. Soudce musel na chvíli přerušit vynášení rozsudku.

Podle spisu mladík ženu napadl 21. února 2013 těsně před koncem pracovní doby. Kadeřnici opakovaně udeřil do hlavy a ukradl jí doklady a více než 10 tisíc korun z tržby a peněženky, uváděla obžaloba. Vážně poraněnou ženu našel později její syn, život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice.

Hradecký krajský soud se kauzou zabývá počtvrté. Zatím poslední dějství začalo v Hradci Králové 6. září poté, co předchozí odsuzující verdikt zrušil Nejvyšší soud. Krajskému soudu vytkl, že selektivně hodnotil důkazy, přehlížel vážné pochybnosti a nerespektoval dřívější pokyny. Případem se v Hradci po verdiktu Nejvyššího soudu zabývá jiný senát.

Soud v opakovaném líčení znovu vyslechl napadenou kadeřnici, jež už podruhé v jednací síni označila za útočníka Nečesaného. Podle obžaloby jde o přímý důkaz. Soud vyslechl i kriminalistu, který vedl vyšetřování. Jeho bývalá milenka jej nařkla, že se jí svěřil, že Nečesaný je nevinný a vyšetřovatel manipuloval s důkazy v jeho neprospěch. Policista nařčení odmítl.

Původní senát hradeckého krajského soudu s předsedou Jiřím Vackem poslal Nečesaného v lednu 2014 na 16 let do vězení, Vrchní soud v Praze rozhodnutí zrušil. Vacek napodruhé znovu uložil šestnáctiletý trest, vrchní soud pak verdikt o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud v květnu 2015 rozsudky zrušil a propustil Nečesaného z vězení. Krajský soud Nečesaného v dubnu 2016 znovu uznal vinným a uložil mu 13 let vězení, odvolací vrchní soud pak rozsudek potvrdil. Následovalo úspěšné dovolání, v prosinci 2016 Nejvyšší soud trest Nečesanému opět přerušil a následně bylo oznámeno, že předchozí rozsudek zrušil.

Autoři | Foto Česká televize

Štítky soud, Hořice, vražda, Lukáš Nečesaný, Krajský soud v Hradci Králové, nejvyšší soud, okres Jičín, věznice, Jiří Vacek, Hradec Králové, Vrchní soud v Praze, pokus o vraždu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Volek

Klidně napadejte své spoluobčany, když vás vaše oběť pozná, soud vás osvobodí, protože to pro něj není důkaz viny.

Pondělí, 20. listopadu 2017, 13:27Odpovědět

Soud zprostil Nečesaného obžaloby z pokusu o vraždu, chybí důkazy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.