Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Smrtelná nehoda na rychlostce. Auto u Chrastavy srazilo mladíka

K tragické nehodě došlo v sobotu půl hodiny po půlnoci na silnici 35 před Chrastavou. Auto tam srazilo chodce. Ten ani po několik desítek minut dlouhé resuscitaci nehodu nepřežil. Tento týden jde na Liberecku o druhou smrtelnou nehodu chodce.

Tentokrát šlo o mladého muže. „Resuscitace trvala desítky minut, bohužel lékař musel konstatovat smrt,“ řekl mluvčí záchranky Michael Georgiev, podle kterého muž utrpěl mnohačetná poranění.

Podle informací od policie šel mladý muž v tmavé bundě prostředkem silnice a nebyl vidět. K nehodě došlo asi 300 metrů před sjezdem na Chrastavu ve směru na Děčín. „U řidiče osobního vozu, který byl účastníkem tragické dopravní nehody, provedli policisté přimo na místě střetu orientační dechovou zkoušku i další test na možnou přítomnost jiných návykových látek. Oba dva testy vyšly negativně," řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policisté auto zajistili. „Soudní znalec z oboru silniční dopravy bude vypracovávat také odborný posudek k samotné nehodě, tedy k nehodovému ději, mechanismu dopravní nehody a objektivním příčinám jejího vzniku. Teprve na základě znaleckého posudku bude posouzena míra zavinění jednotlivých účastníků nehody," dodala mluvčí.

Silnice byla až do brzkých ranních hodin uzavřená.

Tento týden jde už o druhou smrtelnou nehodu chodce s autem, v úterý zemřela žena ve Vratislavicích. „Ten nárůst je obrovský. Ke sraženým chodcům vyrážíme denně,“ dodal Georgiev.

Ten opět apeloval na řidiče i chodce. „Chodci by měli používat reflexní prvky, a to i ve městě. Řidiči zase v tomto počasí musí předvídat nebezpečné situace,“ doplnil.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Nehoda, chodec, srážka, Liberec, Chrastava, ZZS LK, havárie, Liberecký kraj, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelná nehoda na rychlostce. Auto u Chrastavy srazilo mladíka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.