Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bezdomovec přepadl ženu čekající na sanitku po dialýze. Ještě tentýž den skončil v policejní cele

Velmi nepříjemný zážitek má za sebou čtyřiapadesátiletá žena z Českolipska, kterou v pátek večer po absolvování dialýzy přepadl v areálu místní nemocnice bezdomovec. V ten moment čekala žena na odvoz sanitou. Muž se s ní nejprve přetahoval o kabelku, tu jí později vytrhl a utekl s ní pryč. Drzého zloděje policisté ještě tentýž den zadrželi i s lupem.

Vše se seběhlo velmi rychle. Jeden z bezdomovců si přisedl k čekající ženě, další dva zůstali stát opodál. Vedle sedící muž ji požádal o cigaretu, přičemž žena ji nabídla všem třem. Následně se pak muž stojící opodál vrhl na její kabelku a začal se s ní přetahovat. Než se mu podařilo kabelku ženě ze sevření úplně vytrhnout, spadla s ní na zem a táhl ji několik metrů za sebou. Následně pak i s kabelkou, a spolu s dalšími muži, utekl.

Žena svůj zážitek okamžitě nahlásila policistům. „Po zjištění potřebných informací a prověření záznamů z bezpečnostních kamer získali policisté popis mužů a začali po nich okamžitě pátrat. Zhruba do třech hodin po loupeži byli všichni muži zadrženi. Dva z nich policisté nalezli v kontejnerech na komunální odpad na českolipském sídlišti Špičák, třetího z mužů zadrželi pod mostem v ulici Pivovarnická,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková. Právě tento muž měl také u sebe veškeré věci z kabelky ženy. 

Všichni muži ve věku čtyřiadvacet až třicet let skončili v policejní cele. Po podání vysvětlení se ukázalo, že loupil nejmladší z trojice, další dva bezdomovce tak policisté pustili na svobodu. Třetího z mužů obvinil vyšetřovatel z loupeže, za což mu hrozí až deset let za mřížemi. „Současně byl dán návrh na jeho vzetí do vazby. O tomto bude rozhodovat na návrh státního zástupce příslušný soud,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Česká Lípa, loupež, bezdomovec, policie, Vlasta Suchánková, kabelka, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovec přepadl ženu čekající na sanitku po dialýze. Ještě tentýž den skončil v policejní cele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.