Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalý olympionik se ztratil v lese. Našel ho až policejní vrtulník

Desítky záchranářů pátraly po jednasedmdesátiletém muži, který se v pátek v podvečer ztratil při procházce v lese na Turnovsku. A právě vrtulník bývalého reprezentanta v běhu na lyžích našel půl hodiny před půlnocí.

Muž si v poledne vyrazil na procházku, na kterou chodí prakticky denně. Jenže tentokrát se nevrátil a tak se na policisty obrátila jeho žena. „Policisté územního odboru Policie ČR Semily okamžitě zorganizovali pátrací akci, do které se aktivně zapojilo také devět příslušníků Hasičského záchranného sboru z Turnova a přibližně čtyři desítky dobrovolných hasičů z celého Turnovska včetně Záchranných psovodů Sboru dobrovolných hasičů v Hejnicích,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Celá skupina dlouhé hodiny propátrávala okolí Modřišic, ale neúspěšně. „Úspěšní byli až policisté letecké služby, kteří pohřešovaného zaregistrovali v terénu poblíž Raisovy vyhlídky z policejního vrtulníku kolem 23.30,“ dodala mluvčí.

V tu dobu už se teplota pohybovala kolem nuly a navíc pršelo. Muž byl silně podchlazený a neschopný pohybu. „Vyčerpaného seniora pak snášeli hasiči na nosítkách několik set metrů k nejbližší příjezdové komunikaci, kde si ho převzal do péče přivolaný lékař Zdravotnické záchranné služby,“ popsala Baláková.

Muž, který v roce 1968 reprezentoval na olympiádě v Grenoblu v běhu na lyžích, je nyní v nemocnici ve stabilizovaném stavu. Co se stalo, to se ještě neví, policie ho ještě nevyslechla.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, pátrání, vrtulník, olympiáda, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor, sbor dobrovolných hasičů, olympijské hry, Turnov, Semily, Hejnice, Modřišice, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Volek

https://liberec.idnes.cz/policejni-vrtulnik-patrani-policie-olympionik-grenoble-pkn-/liberec-zpravy.aspx?c=A171127_165705_liberec-zpravy_tm

Pondělí, 27. listopadu 2017, 20:17Odpovědět

Bývalý olympionik se ztratil v lese. Našel ho až policejní vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.