Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Nájemníci se do požárem zasaženého domu v České Lípě mohou vrátit

Obyvatelé panelového domu v České Lípě, jehož kotelnu během včerejšího odpoledne zachvátil požár, se můžou vrátit do svých bytů. V kotelně po požáru unikala čpavková voda, odborná firma tak celou noc pracovala na odstranění závady. Poškozený pojišťovací ventil se nakonec podařilo opravit a obyvatelé domu se tak můžou po noci strávené v náhradním ubytování nebo u svých známých vrátit do bytů.

V kotelně byl požárem poškozen plynový kotel a tepelné čerpadlo. Hasiči navíc zaznamenali v místnosti únik čpavkové vody. Koncentrace nebezpečné látky byla v sobotu večer stále velice vysoká, a proto se během večera obyvatelé do svých bytů nemohli vrátit. 

„Hasiči požádali o pomoc technika, který se specializuje na tepelná čerpadla. Ten na opravě pracoval během celé sobotní noci," dodala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

U požáru plynové kotelny panelového domu na Sídlišti Sever v České Lípě zasahovalo po sobotní druhé hodině odpolední šest jednotek hasičů. S ohledem na to, že se v domě nacházelo mnoho osob, vyrazily na místo jednotky druhého stupně požárního poplachu, včetně výškové techniky.

„Po příjezdu na místo zásahu a provedeném průzkumu byly ihned zahájeny hasební práce a evakuace osob ze dvou vchodů panelového domu. Evakuováno je 42 osob, nikdo není zraněn,“ shrnula mluvčí hasičů krátce po dojezdu jednotek na místo. Hasiči poté uzavřeli hlavní plynový uzávěr a povolali na místo speciální jednotku plynařů 

Foto HZSLK

Štítky Česká Lípa, požár, hasiči, Pavlína Bílková, kotelna, plyn, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nájemníci se do požárem zasaženého domu v České Lípě mohou vrátit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.