Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jaře mu zavraždili syna, nyní sestřenici. Pan Jaroslav se chystá na další pohřeb

Nepříčetný mladík mu na jaře zavraždil syna. A Jaroslav Berger nyní oplakává další smrt. Obětí mladého bezdomovce byla před dvěma týdny v České Lípě podle TV Nova jeho sestřenice Soňa. Mladík ji zabil a tělo hodil do studny. Svým činem se pak ještě chlubil v komunitě bezdomovců.

Jenže mu nikdo nevěřil, a tak zabíjel znovu. Před pár dny umlátil bezdomovce cihlou. Brutalita činu zaskočila i zkušené kriminalisty. Údajnému vrahovi v krajním případě hrozí až doživotí, a to je mu teprve 22 let. „Od patnácti let je na ulici,“ řekl Vladimír Lukáše, šéf vyšetřovacího týmu.

„Tělo našel přítel ženy, se kterým bydlela ve stanu a kterou od 17. listopadu pohřešoval. Ženu hledal od chvíle, kdy zjistil mezi místními bezdomovci informaci, že se muž obviněný z první vraždy, chlubil, že ženu zabil,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Tomu by nasvědčoval také výsledek šetření, podle kterého žena utrpěla zranění, která si rovněž sama nemohla způsobit.

Bergerovi se chystají na další pohřeb v rodině. Přitom teprve v dubnu pochovali syna Dominika. „To zlo na nás působí jako magnet,“ řekl Nově Jaroslav Berger.

Vrah jeho syna se přitom vůbec nedostal před soud. Státní zástupce na základě jediného psychologického posudku zastavil jeho stíhání s tím, že byl nepříčetný.

„Dvě tragédie v rodině a já se už modlím, aby nepřišlo něco třetího, protože už jsme opravdu nervově vyřízený. Už je toho moc," doplnila Zuzana Bergerová.

Autoři

Štítky Vražda, Policie, bezdomovec, Česká Lípa, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jaře mu zavraždili syna, nyní sestřenici. Pan Jaroslav se chystá na další pohřeb  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.