Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Na sídlišti hořel sloup vysokého napětí. Exploze vyděsily obyvatele

Na sídlišti v Novém Boru hořel v ulici Rumburských hrdinů v sobotu večer sloup vysokého napětí. Šlehaly z něj plameny a ozvalo se i několik silných explozí. Kvůli požáru s elektrickým proudem hasiči nemohli hasit a museli počkat na moment, kdy pracovník energetické společnosti vypne proud, poté byl požár zlikvidován. Nešlo přitom o ojedinělý požár, stejný sloup hořel před několika dny a ve stejný den hasiči zasahovali u hořící trafostanice v Husově ulici. O události jako první informovala TV Nova.

„Hořelo uvnitř trafostanice. Museli jsme čekat na pracovníka energetické společnosti, aby vypnul proud, poté jsme lokalizovali a zlikvidovali požár,“ popsal Martin Kočí z jednotky novoborských hasičů.

To asi ale ještě netušil, že jen o pár desítek minut později bude hořet sloup vysokého napětí, tentokrát v ulici Rumburských hrdinů. Zde navíc požár doprovázely silné exploze. Někteří lidé navíc riskovali, když přeparkovávali auta z dosahu hořícího sloupu.

Co za zvýšeným počtem požárů je? Podle vyjádření hasičů na facebookovém profilu může jít o zkraty kvůli velkým odběrům elektřiny před Vánoci.

Navíc obyvatelé sídliště se shodli, že v pátek na trafostanici v ulici Rumburských hrdinů probíhaly několikahodinové práce a problémy s tímto místem jsou dlouhodobé.

Autoři | Foto Hasiči Nový Bor

Štítky vysoké napětí, Nový Bor, exploze, hasiči, sloup, požár, TV Nova, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na sídlišti hořel sloup vysokého napětí. Exploze vyděsily obyvatele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.