Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Státní zástupce obžaloval Rumuna, který loni v létě ubodal svou známou. Její tělo hodil do Nisy

Vražda čtyřiadvacetileté Ukrajinky loni v létě hýbala Libercem. V panelovém domě ve Vaňurově ulici Rumun Marius Ailiesei 10. srpna v noci ubodal svou známou. Její tělo pak vyhodil z okna a v nedalekém parku hodil do Nisy. Policisté vraha dopadli začátkem ledna, nyní na muže státní zástupce podal žalobu. Viní ho z vraždy, za kterou může dostat i výjimečný trest. Na posun v případu upozornila TV Prima.

„Pachatel byl obžalován ze zvlášť závažného činu vraždy, za což mu hrozí 15 až 20 let nebo i výjimečný trest,“ řekl Primě státní zástupce Radim Kadlček.

Ailiesei před tím v Liberci několik let pracoval a podle jeho kolegů s ním nebyly žádné problémy. Co se tehdy v bytě stalo? To se veřejnost dozví až u soudu, který by mohl začít za dva až tři měsíce.

Činu tehdy přihlížel čtyřletý syn zavražděné. A podle státního zástupce byla vražda provedena zvlášť trýznivým způsobem, žena měla po celém těle včetně hlavy řadu bodných ran.

Třicetiletý Rumun patřil už od začátku vyšetřování případu do užšího okruhu osob podezřelých a tedy i prověřovaných. Jeho zadržení a následnému obvinění předcházelo vydání Evropského zatýkacího rozkazu,“ řekl po zadržení muže ředitel Krajského ředitelství policie Vladislav Husák.

Samotný pachatel totiž hned po vraždě odjel zpět do své vlasti, což komplikovalo práci kriminalistů, kteří museli navázat spolupráci s rumunskými kolegy.

Ailiesei byl ale už v den vraždy blízko dopadení. Po té, co se zbavil těla, se do bytu vrátil, aby zametl stopy. Potkal se tu ale s prvními policisty, kteří na místo činu přijeli. Nakonec se mu ale povedlo utéct.

Vraha mladé ženy se podařilo začátkem roku vypátrat, zadržet a transportovat do České republiky, kde byl obviněn z vraždy a skončil ve vazbě.

Pro policii je jednatřicetiletý muž známo firmou, když byl během čtyřletého pobytu v České republice dvakrát odsouzen pro násilnou trestnou činnost.

Autoři

Štítky vražda, Liberec, Vaňurova, státní zástupce, Lužická Nisa, TV Prima, Česko, Vladislav Husák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní zástupce obžaloval Rumuna, který loni v létě ubodal svou známou. Její tělo hodil do Nisy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.