Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Středa ve znamení požárů kontejnerů. Hasiči vyjížděli hned ke třem podobným událostem

Během středy byli hasiči voláni k několika požárům kontejnerů na tříděný odpad. Už v ranních hodinách byl nahlášen požár dvou kontejnerů na sídlišti v Liberci. Dvakrát vyjížděli hasiči kvůli stejnému důvodu také do Raspenavy.

První takový výjezd zaměstnal hasiče už v devět ráno, kdy vyjížděli na jedno z libereckých sídlišť. „Kontejnery byly požárem zcela zničeny a jen včasným zásahem profesionálních hasičů z liberecké stanice nebyly vlivem sálavého tepla poškozeny automobily, které stály v blízkosti. Preventivně doporučujeme řidičům automobilů neparkovat v těsné blízkosti kontejnerů, některá města to již řeší vyhláškou,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Dvakrát vyjížděli také hasiči v Raspenavě, kde likvidovali taktéž požáry kontejnerů na separovaný odpad. Škoda je odhadována na desítky tisíc korun.

Požáry kontejnerů jsou v mnoha případech úmyslné a osoby, které je založí, porušují zákon. Za tento přestupek pachatelům hrozí ve správním řízení pokuta až 25 tisíc korun.

Foto HZSLK

Štítky Liberec, Raspenava, požá, r, hasiči, kontejner, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středa ve znamení požárů kontejnerů. Hasiči vyjížděli hned ke třem podobným událostem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.