Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kapsáři mají žně, využívají tlačenic v obchodních centrech i městské hromadné dopravě

S vánočním shonem přibývá také kapesních krádeží, kdy zloději využívají stresu, tlačenic a nepozornosti nakupujících v obchodních domech a v městské hromadné dopravě. Policie proto nabádá ke zvýšené opatrnosti.

Svoji kořist drobní zlodějíčci získávají z kabelek odložených v nákupních vozících, na pultech obchodů či kapes bund, batohů a tašek. Scénář takových krádeží by mohli policisté do protokolů zapisovat „přes kopírák“. Zloděj využívají nestřežených okamžiků a během nepatrné chvilky bez povšimnutí zmizí.

Není to tak dlouho, kdy neznámý pachatel odcizil z batohu na zádech peněženku ženě, která v té době vycházela z prodejny Albert v ulici Želivského ulici v Jablonci nad Nisou. Žena v ukradené peněžence měla zhruba 2 tisíce korun. „Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu krádeže, za jehož spáchání mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Nikdy proto nenechávejte peněženku a doklady na vrchu kabelky či nákupní tašky. V nákupním centru, obchodech a obchodních domech nikdy nenechávejte tašku či kabelku v prostoru nákupního vozíku a už vůbec ne v sedáku pro dítě.

Buďte ostražití v prostředcích městské hromadné přepravy, kde je v předvánočním čase neustále nával cestujících. Kapsáři zde „pracují“ buď samostatně, nebo ve skupinách, což je pro ně bezpečnější. Vyvolají zmatek, natlačí se k vytipované osobě, někdo z nich ukradne peněženku, předá ji dalšímu, který ji schová. Skupina se tváří, jako by k sobě nepatřila a vystupují většinou společně.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, Jablonec nad Nisou, kapsář, policie, varování, zloděj, krádež, peněženka, kabelka, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapsáři mají žně, využívají tlačenic v obchodních centrech i městské hromadné dopravě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.