Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hasiči vyjížděli na Štědrý den k několika požárům, všechny se obešly bez zranění

Celkem klidnou službu mají za sebou hasiči, kteří sloužili na Štědrý den. Během dne byli volání k šesti událostem. Většinou se jednalo o technickou pomoc u dopravních nehod či uvolnění komunikací po pádech stromů. Do ranních hodin 25. prosince řešili hasiči také čtyři požáry. Ani v jednom případě se nejednalo o událost spojenou se zkratem vánočním výzdoby. Události tohoto typu s používáním elektrických vánočních řetězů téměř vymizely.

Už po třetí hodině ranní vyjížděly čtyři jednotky k požáru v rodinném domě v Pasekách nad Jizerou. Požár vznikl při zatápění a přikládání do kamen. „Na štěstí nebyl velkého rozsahu a majitel ho stihl uhasit před příjezdem hasičů. Nadýchal se však zplodin hoření a musel být předán do péče zdravotníků,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Druhý požár na Štědrý den byl ohlášen na operační středisko před šestou hodinou večerní. Tentokrát hořelo v Desné, ulici Větrná, a po podrobném průzkumu místa zásahu zjistili hasiči, že se jednalo o spíše o technickou závadu na topném systému a výrazný únik páry. Vyklidili tedy technickou místnost v domě a doporučili majiteli servis na zařízení.

Třetí událostí byl požár adventního věnce v rodinném domě v Tanvaldu. Majitelé domu svíčky na věnci nezhasli než odešli spát a ozdoba štědrovečerního stolu vzplála přímo v obývacím pokoji. Požár se však nestihl rozšířit, protože si ho majitele domu všimli včas a před příjezdem hasičů ho zlikvidovali pomocí práškového hasicího přístroje.

Na Boží hod vánoční vyjelo pět jednotek hasičů také k požáru násypky pilin do kotle. Požár byl ohlášen po sedmé hodině ranní a hasiči zasahovali s pěti cisternami i výškovou technikou v obci Víchová nad Jizerou. „Jednotky ihned zahájily hasební práce vysokotlakým proudem vody a událost lokalizovali po hodině zásahu. Požár se obešel bez zranění a škoda je odhadována na 50 tisíc korun,“ uzavřela Bílková.

Letos měli hasiči Vánoce o něco málo klidnější než v roce 2016. V loňském roce na Štědrý den totiž v Libereckém kraji vyjížděli v jedenácti případech.

Foto HZSLK

Štítky Liberec, Vánoce, hasiči, požár, Štědrý den, dům, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyjížděli na Štědrý den k několika požárům, všechny se obešly bez zranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.