Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

AUDIO: Muž chtěl od strážníků odemknout dveře. Když mu nevyhověli, urážel je

O tom, že drzost některých volajících na tísňovou linku nezná mezí, se před nedávnem přesvědčili českolipští strážníci. Se žádostí o pomoc se na ně v pozdních večerních hodinách obrátil mladý muž s tím, že zlomil klíč v zámku a že potřebuje pomoc. Operátor mu sdělil kontakt na zámečníka, to ale muže nečekaně rozhněvalo.

„Když mu operační strážník řekl, že mu dá číslo na zámečníka, nejprve žádal pomoc od městské policie s tím, že si ji zaplatí, pak si zapsal číslo na non stop zámečnictví. Muž mluvil a žádal o sečkání, ale mezi tím operační přijal další hovor,“ shrnula mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Muž na druhém konci nedokázal přijmout fakt, že strážníci nemají prostředky k tomu, aby se do bytu dostali. Ačkoliv se zprvu zdálo, že se vše obejde bez dalších průtahů, nestalo se. „O třicet minut později se volající ozval znovu. Začal tvrdit, že mu operační nevyhověl, dokonce že ho poslal do …, ačkoliv on mohl venku umrznout,“ dodala mluvčí strážníků.

Třetí, závěrečný telefonát zveřejňujeme tak, jak byl nahraný. „Operační strážníci nemají lehkou službu zvlášť v případě, že se na ně obracejí lidé s nerealistickými požadavky,“ uzavřela Vlastníková.

Štítky Česká Lípa, městská policie, Eva Vlastníková, operátor, klíče, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AUDIO: Muž chtěl od strážníků odemknout dveře. Když mu nevyhověli, urážel je  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.