Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V bytě explodovala propan-butanová lahev. Popálený nájemník je v nemocnici

K výbuchu došlo ve středu po deváté hodině večer v jednom z bytových domů ve Smržovce. Kvůli špatné manipulaci s dvouplotýnkovým vařičem explodovala dvoukilová propan-butanová láhev. Při tom se popálil třiatřicetiletý nájemník, který skončil v nemocnici. Z domu muselo být evakuováno i osm zbývajících obyvatel.

„Výbuch poškodil celý byt, byla vyražená okna, dveře, poškozený je i strop a zřejmě i střecha bytového domu,“ popsala stav na místě policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Nájemník, u kterého v bytě k výbuchu došlo, byl s popáleninami převezen do nemocnice.

Své byty muselo ještě v noci z bezpečnostních důvodů opustit dalších osm nájemníků. „Na místě byl i statik, který se spolu s policisty a hasiči dnes opětovně do bytového domu, který je v současné době zapečetěný a nepřístupný pro nikoho z nájemníků, vrátí, a bude prováděno další ohledání a šetření, z jakého důvodu k explozi došlo,“ doplnila mluvčí.

Statik by se měl také vyjádřit k tomu, zda je dům dále obyvatelný a zde je možné, aby se do něho nájemníci vrátili. „Rovněž bude zjišťován i rozsah škod, které exploze způsobila,“ uzavřela Suchánková.

Jisté už je, co se stalo. „Za příčinou výbuchu a požáru stála nesprávná manipulace s dvouplotýnkovým vařičem," řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky IZS, Smržovka, výbuch, Policie, nemocnice, bytový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bytě explodovala propan-butanová lahev. Popálený nájemník je v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.