Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vrah z vratislavické večerky byl zprvu považován za oběť. Hrozí mu až výjimečný trest

Kriminalisté dnes zveřejnili první konkrétní informace k obvinění pachatele brutálního útoku ve vratislavické večerce. Útočníkem je podle policie muž, který byl zprvu považován za zákazníka, který zůstal na místě se středně těžkými poraněními. Dnes už je muž obviněn a stíhán vazebně. Za vraždu prodavačky mu hrozí výjimečný trest.

Policisté vyjížděli k samoobsluze v Dopravní ulici ve Vratislavicích nad Nisou v pátek dopoledne, kdy jim bylo na tísňovou linku nahlášen brutální útok na prodavačku, kterou měl neznámý útočník pobodat. Informaci předal policistům muž, který se středně těžkými poraněními zůstal na místě a vypověděl, že prodavačku před útočníkem chránil. Ještě před převozem do nemocnice sdělili, že měl útočit muž v maskáčových kalhotách a tmavé bundě. Na něho měl venku čekat druhý muž. „Kriminalisté vše velmi pečlivě prověřovali a na základě svých šetření mohli s určitostí sdělit, že se nejednalo o dva, ale pouze o jednoho pachatele,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Výpovědi „samozvaného ochránce“ navíc v policistech nebudily důvěru a tak se z napadeného stal podezřelý. „Vzhledem k rozporům ve výpovědi pro nás byl po pár hodinách oznamovatel podezřelým. Dnes je již obviněn. Ke skutku se již doznal,“ vedoucí krajských kriminalistů Vladimír Lukášek. Motivem útoku měla být finanční nouze.

Lukášek ocenil přístup liberecké nemocnice. "Součinnost byla složitá, náročná. Jeho stav (obviněného) byl středně vážný, tudíž musel být v péči lékařů. Do toho bylo pro nás důležité provádět s ním určité procesní úkony a nemocnice nám vycházela vstříc," uvedl. Na ARO hlídkovali policisté, zároveň bylo nutné zachovat chod oddělení. V nemocnici probíhalo nezvykle i vazební zasedání. "To byla i pro nás nová zkušenost," dodal Lukášek. Osobně si také nepamatuje, že by se někdy z oznamovatele tak závažného činu stal obviněný.

Útočníkem, který zůstal na místě po souboji s prodavačkou zraněný, je devětatřicetiletý muž z Liberecka, který byl už v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost. Za brutální útok bodnořeznou zbraní, při kterém zemřela prodavačka, mu hrozí až výjimečný trest.

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberec, Vratislavice nad Nisou, vražda, policie, samoobsluha, Vlasta Suchánková, výjimečný trest, prodavač, nemocnice, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah z vratislavické večerky byl zprvu považován za oběť. Hrozí mu až výjimečný trest  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.