Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Deset srážek aut se zvěří za víkend. Podobných nehod přibývá

Jen na Českolipsku řešili policisté během víkendu deset srážek se zvěří. Podle statistik nehod přibývá a například právě na Českolipsku poměrně výrazně. Policisté proto varují řidiče, aby na svých cestách počítali i s tímto rizikem.

V Libereckém kraji od ledna do prosince roku 2017 dopravní policisté evidovali 703 srážek se zvěří, a to z celkového počtu 4443 dopravních nehod. Je podstatné uvést také to, že počty dopravních nehod se zvýšily oproti roku 2016 v uplynulém roce, tedy v roce 2017 o 349 případů. Zvýšil se tak i počet srážek se zvěří, a to o jedenapadesát.

Nejhorší situace je na Českolipsku, kde se počet srážek se zvěří zvýšil o šest desítek. „Faktorů, jež zapříčiňují tuto skupinu dopravních nehod je velké množství. Může se jednat o nepozornost řidiče, klimatické podmínky, vlivy počasí, denní a noční dobu, migrační trasy zvěře, ale také třeba i fakt, že vozidel na našich silnicích přibývá a síť dopravní infrastruktury se zvětšuje,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Poměrně vysoké jsou i hmotné škody. Loni to bylo přes dvacet milionů korun.

A jak se této nehodě vyhnout? Policisté radí snížit rychlost jízdy, sledovat dopravní značení, zejména výstražnou dopravní značku. „Velmi důležitý je i fakt, že aktivita zvěře, zejména spárkaté, je vyšší v obdobích při východu a západu slunce. Svou neméně důležitou roli mají i roční období, především jaro a podzim,“ řekl mluvčí.

Autoři

Štítky Nehody, zvěř, Liberecký kraj, policie, havárie, okres Česká Lípa, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset srážek aut se zvěří za víkend. Podobných nehod přibývá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.