Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Další honička na Liberecku. Cizinec v kradeném BMW marně ujížděl na letních pneumatikách

Téměř pět set kilometrů dlouhá cesta z Mnichova v kradeném BMW M6 skončila pro šestadvacetiletého cizince v Novém Městě pod Smrkem. Ve středu dopoledne na sebe upoutal pozornost místních policistů, kterým přišlo podezřelé luxusní auto na německých značkách ploužící se sněhem na evidentně letních pneumatikách. Když už řidič tušil, že jim autem neujede, vydal se alespoň na několik kilometrů dlouhý přespolní běh.

„Černý kabriolet BMW M6, po kterém bylo téhož dne v Německu vyhlášeno pátrání z důvodu odcizení, řídil s letními pneumatikami úctyhodných rozměrů. 295 milimetrů široké „slicky“, na poháněné zadní nápravě, učinily z rychlého sportovního vozu, na sněhem pokryté vozovce, jen stěží ovladatelný stroj,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jakmile policisté spatřili sněhem se ploužící sportovní vůz, vyrazili za ním. Řidič „bavoráku“ se ze všech sil snažil ujet a pokračoval dále ve směru k hraničnímu přechodu s Polskem. Po několika stech metrech klouzání se na sněhu své snažení vzdal. „Sešlápnout plynový pedál „bavoráku“ nikam nevedlo. Vůz se na sněhem pokryté vozovce jen „roztancoval“ bez jakékoli akcelerace. O několik okamžiků později najel mladík na krajnici a z černého BMW, ještě za jízdy, vyskočil,“ dodal mluvčí.

Mladík pod vlivem drog utíkal polem skoro tři kilometry. V rozmoklém terénu ale policistům neunikl. „Pronásledující policista mladíka doslova uhnal. Po téměř třech kilometrech přespolního běhu blátem, sněhem, mokřady a křovisky, byl cizinec u konce svých sil. Policista následně muže, který se nechtěl vzdát a aktivně útočil, za použití donucovacích prostředků zadržel,“ doplnil Robovský.

Šestadvacetiletý cizinec tak soudu neunikne. Nyní mu hrozí až šest let za mřížemi.

Policisté zároveň žádají svědky události, aby se přihlásili na linku 158. Přihlásit by se jim měl především muž s kočárkem, který s policisty mluvil krátce po zadržení cizince v Celní ulici v Novém Městě pod Smrkem. „Veškeré informace mohou být policistům nápomocny při vyšetřování této události,“ uzavřel mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Nové Město pod Smrkem, policie, honička, Vojtěch Robovský, BMW, Liberecký kraj, BMW M6, Mnichov, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Další honička na Liberecku. Cizinec v kradeném BMW marně ujížděl na letních pneumatikách  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.