Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Život zoufalého muže zachránil policejní psovod. Zkrvaveného ho našel v lese u Hrádku

Rychlý zásah policistů zachránil před týdnem život staršího muže, který si poblíž Hrádku nad Nisou chtěl vzít život. O tom, že by mohl mít něco podobného v plánu, informoval policisty jeho známý. Ten jim řekl, že by se muž mohl nacházet někde v lese poblíž hlavního tahu u Hrádku nad Nisou. Zraněného, ale živého muže, se podařilo najít už po několika desítkách minut.

Kromě přibližného místa znali policisté také popis jeho vozidla. „Konkrétní místo, kde by mohl muž být, však nikdo netušil. S popisem události a dostupnými informacemi si policejní psovod dokázal okamžitě poradit. Popisovanou lokalitu velmi dobře znal, vsadil tedy na jednu kartu. Zamířil k místu, o kterém se domníval, že by mohlo být právě tím, kde by se psychicky „zlomený“ padesátník mohl nacházet. Ve své intuici se psovod nemýlil,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Po téměř dvou kilometrech cesty lesním porostem objevil psovod odstavený osobní automobil. „Auto odpovídalo popisu, který dostal od kolegů z operačního střediska. Psovod se okamžitě vydal k autu. Na místě řidiče spatřil sedět zkrvaveného muže,“ dodal Robovský.

Muž i přes velkou ztrátu krve tiše komunikoval. Psovod okamžitě přivolal záchrannou službu a díky autolékárničce poskytl muži první pomoc a komunikoval s ním. Trvalo jen několik málo minut než na místo dorazili hrádečtí kolegové libereckého psovoda a také sanita záchranné služby. „Celá akce, od oznámení, až po předání zraněného muže lékařům, netrvala déle jak tři čtvrtě hodiny,“ uzavřel mluvčí policie. Podle něho je nyní muž mimo ohrožení života, který mu bezpochyby zachránil rychlý zásah policistů.

Foto Jan Luxík

Štítky Hrádek nad Nisou, policie, pátrání, sebevražda, psovod, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život zoufalého muže zachránil policejní psovod. Zkrvaveného ho našel v lese u Hrádku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.