Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bývalý zastupitel Roman Šotola má stanout před soudem kvůli podvodům

Okresní soud v Jablonci nad Nisou měl dnes ráno zahájit hlavní líčení s bývalým libereckým zastupitelem Romanem Šotolou. Ten se měl podle obžaloby dopustit podvodu na dvou osobách, ze kterých měl vylákat 370 tisíc korun. Šotola se ale z dnešního jednání omluvil pro zdravotní komplikace.

„Obžalovaný se omluvil ze zdravotních důvodů, když předložil i lékařskou zprávu, kde lékař uvádí, že obžalovaný 24. ledna onemocněl. Má nutný klidový režim na lůžku. Jelikož byla zpráva na Okresní soud v Jablonci nad Nisou odeslána až v 17:56, nemohli jsme dělat nic jiného než nechat přijít lidi a informaci jim podat osobně,“ sdělila dnes soudkyně Jaroslava Opatrná. Podle ní bude hlavní líčení pokračovat ihned po ukončení pracovní neschopnosti bývalého zastupitele.

Roman Šotola je bývalý radní města Liberce za ČSSD. Od roku 2009 byl místopředsedou představenstva Sportovního areálu Ještěd a.s. a společnosti Ecowatt-EU a.s. Za ČSSD byl v roce 2010 zvolen zastupitelem a radním města Liberce. Následně vystoupil ze strany a v roce 2014 již mandát jako lídr hnutí Liberec ještě žije neobhájil.

Foto Milada Dimoliosová

Štítky Jablonec nad Nisou, soud, Roman Šotola, podvod, Liberec, ČSSD, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý zastupitel Roman Šotola má stanout před soudem kvůli podvodům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.