Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberečan kradl, aby mohl do vězení. Z nákupního centra Nisa proto odvezl vystavený motocykl

Ne pro každého je vězení trestem. Přesvědčili se o tom na konci ledna liberečtí kriminalisté, kteří vyšetřovali kuriózní krádež. Zloděj ukradl v obchodním centru Nisa vystavený motocykl z jediného důvodu – toužil po návratu za mříže.

„Cílem všech pachatelů je, aby je při krádeži nikdo nepřistihl, v tomto případě však pachatel chtěl být odhalen a chycen, neboť se mu chtělo do vězení. Rozhodl se pro to udělat maximum,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zloděj proto na konci ledna zašel do nákupního centra Nisa, kde v přízemí pasáže před pobočkou Tipsport přeřízl plastovou pásku u ruční brzdy vystaveného motocyklu, který z obchodního centra vytlačil a schoval ho.

„Případem se začali zabývat policisté. Netrvalo však dlouho a muž se objevil sám na policii s tím, že se přišel ke krádeži přiznat. Pro policisty tak trošku neobvyklá situace. Jako důvod uvedl policistům, že kradl proto, aby mohl jít do vězení, neboť chtěl mít bezstarostně zajištěnou střechu nad hlavou,“ dodala mluvčí.

Motocykl v hodnotě téměř 100 tisíc korun poté vrátil zpět policistům. Šestačtyřicetiletý Liberečan si poté od kriminalistů vyslechl obvinění z krádeže, za kterou mu nyní vzhledem ke způsobené škodě hrozí až pětiletý trest vězení.

Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, OC Nisa, zloděj, vězení, Policie ČR, Vladimíra Šrýtrová, věznice, obchodní centrum, motocykl, Lužická Nisa, Tipsport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečan kradl, aby mohl do vězení. Z nákupního centra Nisa proto odvezl vystavený motocykl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.