Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rozruch na úřadu práce. Anonym tam nahlásil bombu

O pořádný rozruch se ve čtvrtek dopoledne postarala mladá žena, která nahlásila uložení bomby na úřadu práce v Liberci. Nejenže tím zaměstnala desítky policistů a hasičů, ale kvůli jejímu hloupému vtipu muselo být evakuováno také zhruba 500 osob. Přivolaný psovod žádný výbušný systém v budově nenašel. Jeho kolegové ještě dopoledne zjistili, kdo je záhadným anonymem.

Výhružku žena oznámila telefonicky přímo na úřad práce kolem čtvrteční půl desáté. Zaměstnankyně úřadu, která telefonát přijala, ihned kontaktovala policisty. „Operační důstojník neprodleně na místo vyslal několik policejních hlídek. Na místě zasahovalo více jak dvě desítky policistů včetně psovodů, kteří spolupracovali s více jak desítkou hasičů Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté nejprve museli evakuovat zhruba 500 osob z celé budovy a uzavřeli okolí. „Policisté odkláněli dopravu již od křižovatky s ulicí Košická a také od příjezdové komunikace z ulice Náchodská a od krematoria,“ dodala mluvčí.

Přivolaný psovod celou budovu prohlédl a ještě dopoledne oznámil, že se v budově žádná bomba nenachází. V ten moment už jeho kolegové pátrali po ženě, která výhružku oznámila na úřad práce. Pátrání po ní netrvalo dlouho. „Co ji vedlo k tomuto rozhodnutí, nyní kriminalisté prověřují. Kriminalisté v dané věci zahájí úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu „šíření poplašné zprávy“, za který hrozí mladé ženě až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Štítky úřad práce, Liberec, bomba, anonym, Úřad práce České republiky, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozruch na úřadu práce. Anonym tam nahlásil bombu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.