Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Nepozorný řidič projel přejezdem na červenou, zachytila ho kamera strážníků

Velké štěstí měl během středy řidič Felicie, který přímo před kamerou městských strážníků projel přes železniční přejezd v Bezručově ulici v České Lípě, kde zrovna „blikala červená“. Přejezd sice přejel pár sekund před vlakem a k nehodě tak nedošlo, pozornosti projíždějících strážník však neunikl.

„Hlídka jej hned zastavila a provedla veškeré potřebné úkony. Řidič své jednání vysvětlil tak, že se plně nevěnoval řízení, a proto až v posledním okamžiku zjistil, že svítí výstražné zařízení. Bržděním by zastavil na kolejích, a tak raději pokračoval v jízdě. Tento přestupek projedná správní orgán,“ shrnula mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Střety s vlakem mají přitom často fatální následky. Jen v loňském roce při 171 střetech na vlakových přejezdech zemřelo 34 osob a 85 bylo zraněno. Drážní inspekce proto v minulosti připravila řadu preventivních kampaní, aby varovala dospělé i děti před riziky, které jim hrozí na železnici. 

„V roce 2009 vydala DVD s filmem Hazardéry železnice zabíjí, který názorně ukazuje, co vše hrozí lidem na železnici, pokud se v jejím okolí budou chovat nezodpovědně,“ mluvčí drážní inspekce Martin Drápal. Do autoškol byl také distribuován film Řidič, postrach přejezdů, který zdůrazňuje pravidla právě při přejíždění železničních přejezdů. 

Štítky Česká Lípa, strážník, železniční přejezd, Škoda Felicia, železnice, Drážní inspekce, videokamera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nepozorný řidič projel přejezdem na červenou, zachytila ho kamera strážníků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.