Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bombu na úřadu práce nahlásila bývalá zaměstnankyně, chtěla si vystřelit z kolegyň

Vyšetřování případu, kdy anonym během čtvrtečního dopoledne nahlásil na úřad práce v Liberci uložení bomby, má kuriózní rozuzlení. Podle policie bombou hrozila devětadvacetiletá bývalá zaměstnankyně úřadu, která si chtěla „vystřelit“ z kolegyň. Než však stihla oznámit, že se jedná o vtip, byly v pohybu desítky členů záchranných složek.

„Mělo se jednat o pouhý žert, kdy žena zavolala své bývalé kolegyni na Úřad práce v Liberci a sdělila jí, že v budově úřadu je bomba. Na otázku, kdo volá, se představila jako bývalá kolegyně. Než však stihla své známé vysvětlit, že se jedná pouze o recesi, zaměstnankyně úřadu zavěsila a informaci v předala na tísňovou linku 158,“ vysvětlila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

PSALI JSME: Rozruch na úřadu práce. Anonym tam nahlásil bombu

Ženě začalo docházet, že její vtípek může skončit pořádným problémem. Proto se pokoušela svou bývalou kolegyni opět kontaktovat a také ji zaslala vysvětlující SMS. Také se pokoušela kontaktovat další bývalé kolegyně, ale to již bylo v akci několik policejních hlídek včetně policejních psovodů a také několik jednotek hasičů. Zároveň došlo k uzavření přilehlých komunikací v okolí úřadu.

„Nakonec, když si mladá žena uvědomila, co svým vtípkem způsobila, sama zavolala na linku 158, kde vše policistům vysvětlila,“ dodala mluvčí.

I přesto, že se jednalo o vtip, vyjde celý výjezd mladou ženu hodně draho. Za šíření poplašné zprávy ji hrozí až pět let za mřížemi. „Škoda, kterou tímto jedním telefonátem způsobila, však nebude také malá. Jen samotným přerušením provozu Úřadu práce v Liberci na necelé dvě hodiny způsobila předběžnou škodu ve výši 100 tisíc korun, nemluvě o škodě za bezdůvodný výjezd složek Integrovaného záchranného systému,“ uzavřela mluvčí.

Foto Jan Luxík

Štítky úřad práce, Liberec, bomba, anonym, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bombu na úřadu práce nahlásila bývalá zaměstnankyně, chtěla si vystřelit z kolegyň  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.