Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Další honička na Liberecku. Řidič Alfy Romeo ujížděl několik desítek kilometrů

Několik desítek kilometrů ujížděl policistům čtyřiadvacetiletý muž z Jablonce nad Nisou, který neměl za volantem co dělat. Jeho Alfy Romeo si policisté všimli v sobotu nad ránem u liberecké Home Credit arény. Na signál k zastavení zareagoval sešlápnutím plynového pedálu. Několik policejních aut za sebou vezl v závěsu až téměř do Mnichova Hradiště, kde havaroval.

„Během hlídkové činnosti policisté zaznamenali projíždět nedaleko hokejové arény v Liberci bílou Alfu Romeo. Pomalu jedoucí vozidlo se muži zákona rozhodli zastavit a posádku zkontrolovat. Jakmile se však modrý maják služebního vozu rozblikal, bílá Alfa začala prudce zrychlovat a vzdalovat se policejnímu vozu,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Muž nejprve ujížděl ulicemi Liberce rychlostí až 130 kilometrů v hodině, poté se napojil na výpadovku z Liberce a ujížděl ve směru na Turnov. „V rychlostech téměř 190 kilometrů v hodině minula vozidla odbočku na Jeřmanice, Jablonec nad Nisou, Hodkovice a směřovala dále na Prahu. Na odbočovacím pruhu k Sychrovu řidič Alfy sjel z hlavního tahu,“ doplnil Robovský. Právě u Sychrova zazmatkoval, jelikož se ocitl před značkami upozorňujícími na jednosměrný provoz.

„Kolem jeho Alfy v tu chvíli již byla dvě policejní auta a jedno z nich zamezilo pirátovi pokračovat v jízdě. Cesta v protisměru frekventované silnice první třídy by mohla být fatální. Nepoučitelný řidič však opět nereagoval na výzvy k zastavení, sešlápl plyn a akcelerující Alfa nabourala do policejního vozu. Po agresivním a nebezpečném manévru projelo bílé vozidlo zákazem a vjelo do protisměru,“ doplnil mluvčí policie. Auto tak směřovalo prostředkem dvouproudé silnice k Turnovu a následně směrem na Mnichovo Hradiště.

„Při jedné z odboček u hlavní silnice řidič pronásledovaného vozu zřejmě předpokládal, že policistům ujede tak, že vjede na rozlehlou louku. Ani to se však agresivnímu řidiči nepodařilo. Najel zpět na hlavní tah na Mnichovo Hradiště,“ dodal Robovský.

Osudným se řidiči stal až manévr v levotočivé zatáčce po sjezdu z hlavní silnice v Sychrově u Mnichova Hradiště. Řidič Alfy nezvládl řízení a havaroval. „Setrvačností pohybující se Alfa doslova přerazila betonovou skruž a převrátila se přes střechu ze stráně. Policisté se okamžitě rozběhli, nejen k havarovanému automobilu poskytnout osádce první pomoc, ale také zadržet unikajícího řidiče, který vylezl zpoza volantu a začal utíkat do tmy,“ uzavřel Robovský. Řidič nedoběhl daleko. Skončil po pás ve vodě místního mokřadu poté, co se pod ním prolomil tenký led. 

Policisté tak zadrželi celou tříčlennou posádku auta ve věku 24 až 30 let. Brzy zjistili, proč nejmladší z trojice ujížděl. Podle dechové zkoušky byl pod vlivem alkoholu a navíc měl vyslovený zákaz řízení. Všichni tři muži proto putovali do policejní cely. Řidiči teď hrozí až šest let za mřížemi za násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, policie, honička, Vojtěch Robovský, Alfa Romeo, Turnov, Mnichovo Hradiště, Policie ČR, Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Home Credit, Sychrov, Praha, Jeřmanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Další honička na Liberecku. Řidič Alfy Romeo ujížděl několik desítek kilometrů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.