Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Z Polska vozí nezdaněné cigarety. Celníci v jeden den zadrželi 70 kilo tabáku

Každý týden evidují celníci několik případů pašování cigaret či tabáku z Polska. Například minulou sobotu zadrželi auto, ve kterém jeho posádka vezla 50 kilo tabáku a k tomu ještě pět tisíc cigaret. ¨přes hranice přitom mohou lidé vozit maximálně kilo tabáku nebo osm set cigaret.

Hned dva řidiče zadrželi celníci v úterý. V jednom případě zajistili 4 kila tabáku a 1 200 cigaret a v druhém 1 400 cigaret.

O víkendu se celníkům podařil úlovek ještě větší, když u Hrádku zastavili auto nacpané 50 kily tabáku a pěti tisíci cigaretami.

Jen o chvíli později pak zadrželi další auto, které vezlo 22 kilo tabáku a 1200 cigaret. „Prodejem těchto tabákových výrobků by státu vznikla škoda za neodvedenou spotřební daň ve výši 192 722 korun. Tuto částku celnímu úřadu přistižení řidiči budou muset zaplatit a o zajištěný tabák přijdou,“ vypočítal mluvčí celníků Martin Stočes.

Ve všech případech zadrželi celníci české občany, kteří cigarety a tabák vezli z Polska a neměli k nim žádné doklady. „Podle zákona o spotřebních daních si může každý, kdo je starší 18 let, přivézt z jiného členského státu EU, např. z Polska maximálně 1 kg tabáku a 800 kusů cigaret pro osobní spotřebu, když u tohoto množství nemusí prokazovat zdanění,“ doplnil mluvčí.

Od začátku roku již celníci z Liberce překazili pokusy propašovat tabákové výrobky v množství 12 800 kusů cigaret a 94 kg tabáku, u kterého daň přesahuje 243 tisíc korun. Jen v loňském roce zajistili 294 650 kusů cigaret a 259 kg tabáku a řidičům doměřili daň  ve výši 1,4 milionu korun.

Autoři | Foto Celní správa

Štítky Celní správa, pašování, tabák, cigarety, cigareta, Polsko, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Polska vozí nezdaněné cigarety. Celníci v jeden den zadrželi 70 kilo tabáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.