Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Měl vyhrožovat své přítelkyni, skončil v policejní cele. Žena si vše vymyslela

Křivé obvinění. Tak se jmenuje trestný čin, ze kterého je obviněná třiašedesátiletá žena z Jablonce nad Nisou. V lednu totiž policii na tísňovou linku nahlásila, že jí její druh v bytě vyhrožuje, že jestli mu nedá cigarety a alkohol, tak ji fyzicky ublíží. Ukázalo se ale, že si všechno vymyslela. A důvod? Podle policie žárlivost.

„Na linku 158 oznámila, že jí v jejím bytě vyhrožuje její druh s tím, že po ní požaduje peníze na cigarety a pokud mu je nedá, že tak jí ublíží na zdraví i na životě. Vzhledem k tomu, že se obviněná o své zdraví a život bála, odešla z bytu ke své známé, odkud volala,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Poté na základě jejího trestního oznámení policisté případ kvalifikovali jako loupež a muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. „Tehdy policejní komisař i zahájil jeho trestní stíhání j jako obviněného ze spáchání zločinu loupež,“ dodala mluvčí.

Jenže pak se rozběhlo vyšetřování celé události a policisté přišli na to, že si žena všechno vymyslela, protože na svého muže žárlí. „Muži tak vznikla újma v souvislosti s jeho obviněním a omezením na osobní svobodě,“ podotkla Sochorová.

Obviněné ženě tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, křivé obvinění, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měl vyhrožovat své přítelkyni, skončil v policejní cele. Žena si vše vymyslela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.