Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kontrola v liberecké výrobně cukrovinek odhalila osm nelegálně zaměstnaných cizinek

Cizinečtí policisté se společně s celní správou opět zaměřili na nelegálně zaměstnávané cizince. Při šesté letošní akci zkontrolovali výrobnu cukrovinek v Liberci, kde odhalili osm cizinek bez povolení k zaměstnání.

Policisté společně s celníky zkontrolovali celkem 34 cizinců. Nejvíce zkontrolovaných osob pocházelo z Ukrajiny. „Během kontroly policisté zjistili šest přestupků dle zákona o pobytu cizinců, za které uložili celkem šest pokut v příkazním řízení v celkové výši 1 800 korun,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Dalších osm cizinek pracovalo ve firmě bez povolení k zaměstnání. „Následně s cizinkami policisté zahájili správní řízení ve věci správního vyhoštění, které pravděpodobně skončí vydáním rozhodnutí o správním vyhoštění,“ dodala.

Vydáním rozhodnutí o vyhoštění bude cizinkám stanovena lhůta na vycestování a doba, po kterou nebudou moci vstoupit na území členských států Evropské unie. Pokud by se tyto cizinky rozhodly, že nebudou rozhodnutí akceptovat, hrozí jim trestní stíhání pro maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což by jim hrozil v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, cizinecká policie, cizinec, Policie ČR, zaměstnání, celní správa, Evropská unie, Ukrajina, cukrovinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola v liberecké výrobně cukrovinek odhalila osm nelegálně zaměstnaných cizinek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.