Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zfetovaná žena chtěla vyhodit děti z balkonu, policejní vyjednavač včas zasáhl

Vyhozením dětí z balkonu vyhrožovala v neděli večer sedmadvacetiletá žena z Jablonce nad Nisou. Záchranné složky přivolal náhodný svědek. Několik desítek minut dlouhá záchranná akce se obešla bez zranění i díky práci policejního vyjednavače. Zkouška na přítomnost drog nakonec ukázala, že matka dvou dětí byla nejspíš pod vlivem pervitinu.

O křičící ženě na balkoně panelového domu v jablonecké Lípové ulici se policisté dozvěděli v neděli po třiadvacáté hodině. Mladá žena držela v náručí malé dítě a křičela, že v bytě hoří. Druhé dítě sedělo na podlaze balkonu. „Hlídka začala s ženou na balkóně komunikovat a ptala se, co se děje a jak jí mají pomoci. Žena ovšem působila velmi zmateně, neustále dokola opakovala, že jsou to falešní policisté, požadovala vidět svoji rodinu a vyhrožovala, že pokud se k ní někdo přiblíží nebo svoji rodinu neuvidí, tak obě děti vyhodí z balkónu,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová. Na místo byl proto přivolán také vyjednávač, hasiči i záchranná služba.

Jeden z policistů vyšel na balkón, který se nachází nad balkónem zmatené ženy. Ta neustále po dalším policistovi, který s ní hovořil, požadovala, aby se na místo dostavila její rodina i s přítelem. Mezi tím již hasiči pod balkónem, který byl ve výšce sedmi metrů, rozprostřeli plachtu pro případ, že by skutečně děti vyhodila z balkonu.

„Krátce před půlnocí se na místo události dostavila matka, bratr i přítel mladé ženy. V tu chvíli policista, který s ní celou dobu hovořil, vyjednal, že matku, bratra i přítele pustí do bytu. Následně tedy žena i s oběma dětmi opustil balkón a vešla zpět do bytu a příbuzné s přítelem do něj pustila,“ doplnila mluvčí policie. V ten moment policista, který byl na balkóně ve třetím patře, slezl na balkón k bytu mladé ženy pro případ, že by se žena na balkón z nějakého důvodu s dětmi vrátila.

Policisté měli vyhráno. Společně s rodinou postila žena do bytu také vyjednávače a záchranáře, kterým předala děti. Žena pod vlivem drog byla následně převezena na libereckou záchytku.

Podle policie si žena požár v bytě vymyslela. Teď ji policisté podezřívají z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Štítky Jablonec nad Nisou, policie, hasiči, vyjednavač, balkon, pervitin, drogy, Dagmar Sochorová, ZZSLK, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaná žena chtěla vyhodit děti z balkonu, policejní vyjednavač včas zasáhl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.