Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na výživném dlužil cizinec 16 tisíc. Po návratu z vlasti ho policisté zadrželi přímo na letišti

Až dvouletým vězením může skončit původně velká láska mezi ženou z Liberce a třiatřicetiletým cizincem. Po svatbě spolu měli dceru, jenže muž po nějaké době odešel a vrátil se do vlasti. Jenže na holčičku neplatil výživné a dluh pomalu narůstal. Když se nedávno vrátil do Česka, už na letišti na něj čekali policisté.

„Jeho bývalá žena učinila na Policii ČR trestní oznámení na konci září loňského roku. Dluh na výživném pomalu narůstal a od května roku 2017 do současné doby již činil 16 tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Když se pak cizinec 13. února vrátil co Česka, hned na letišti v Praze už na něj čekali policisté. „Cizinec byl totiž od listopadu loňského roku v celostátním pátrání a byl na něj vydán souhlas státního zástupce se zadržením z důvodu podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy,“ vysvětlila mluvčí.

Liberečtí policisté pak eskortovali muže z pražského letiště do Liberce, kde proti němu zahájili trestní stíhání za zanedbání povinné výživy. Za to mu hrozí až dva roky. Vyšetřován je na svobodě.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky výživné, alimenty, cizinec, Liberec, letiště, Česko, Policie České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výživném dlužil cizinec 16 tisíc. Po návratu z vlasti ho policisté zadrželi přímo na letišti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.