Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skupinka zlodějů se dvakrát vloupala do stejného domu, na místo přijeli starou tatrou

Pořekadlo o pachateli, který se nevrací na místo činu, nejspíš ne vždy platí. Skupinka zlodějů, která by z fleku mohla být obsazena do některé z komedií, dvakrát vykradla jeden a ten samý dům na Českolipsku. Na případ jako první upozornila televize Nova. Zloděje navnadila slova jejich známého, který se v práci pochlubil tím, že podědil tučnou částku, kterou má uschovanou doma.

Do jeho domu se dva muži ve věku 26 a 35 let vloupali nejprve na začátku ledna, když vyrazili skleněnou výplň dveří. V domě pak nalezli pokladničku, ve které bylo 650 tisíc korun. „Kromě toho se snažili získat další peníze z trezoru na číselný kód zabudovaného do zdi. Do něj se nejprve pokusili vniknout elektrickou bruskou, a když ji spálili, tak ho chtěli za pomoci bouracího kladiva vybourat ze zdi. Po marném snažení to museli vzdát a spokojit se "jen" s penězi z přenosného trezorku,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Zatímco většina zlodějů by se s částkou v řádech statisíc korun spokojila, téhle dvojici nedal zazděný trezor spát. Oba muži se na místo vrátili po dvou týdnech i se svým třiatřicetiletým kamarádem. „Za bílého dne v odpoledních hodinách vjeli na pozemek domu s nákladní tatrou, u které nechali zapnutý motor, aby maskovali zvuk nářadí, které chtěli při zdolávání trezoru ve zdi použít,“ dodala mluvčí.

Nepočítali ale s tím, že se na zahradě objeví náhodný svědek. „Ten se domníval, že sem nákladní vozidlo sjelo ze silnice po nehodě a začal pátrat po řidiči v domnění, že potřebuje jeho pomoc,“ doplnila Baláková. Tím ale zloděje vyrušil a všichni tři muži maskováni kuklami vyskákali z okna a rychle naskákali do nákladní Tatry, kterou odjeli.

Pátrání po nich zabralo kriminalistům tři týdny. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci a současně také ze zločinu krádeže ve formě spolupachatelství.

„Ke krádeži možná vůbec nemuselo dojít, kdyby se majitel rodinného domu nezmínil před svými známými o tom, že zdědil větší finanční obnos. Tato informace se bohužel donesla až k trojici pachatelů, kteří dostali na jeho dědictví zálusk. Nejmladší z povedené trojice již byl v nedávné minulosti za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen a dokonce mu ještě nevypršela zkušební lhůta jeho trestu odnětí svobody. Ta mu končí až v říjnu příštího roku,“ uzavřela Baláková.

Štítky Česká Lípa, policie, vloupání, dědictví, dům, okres Česká Lípa, TV Nova, trezor, Tatra Trucks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupinka zlodějů se dvakrát vloupala do stejného domu, na místo přijeli starou tatrou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.