Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár usedlosti v Mimoni napáchal dvoumilionovou škodu. Nájemníci museli utéct po žebříku

Sedm jednotek hasičů zasahovalo u požáru bývalé zemědělské usedlosti v Mimoni. O události se hasiči dozvěděli po druhé hodině ranní. Po dojezdu prvních jednotek na místo byly přivolány další cisterny, protože plamenem hořela velká část střechy. Škoda je předběžně vyčíslena na dva miliony korun.

„Půda byla plná sena a slámy, oheň se rychle šířil. Uvnitř domu se nacházely čtyři osoby, kterým museli hasiči přistavit k oknům vysouvací žebřík, aby se dostaly z hořícího a silně zakouřeného stavení ven. Nikdo však nebyl vážně zraněn,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Hasiči na likvidaci požáru nasazovaly střídavě od čtyř do sedmi vodních proudů. „Lokalizaci požáru hlásil velitel zásahu na operační středisko po třech hodinách intenzivního hašení. Zásah byl ale velmi náročný. Ještě během čtvrtečního dopoledne dohašovali hasiči skrytá ohniska požáru,“ dodala Bílková.

Na základnu se poslední z jednotek dostala v deset hodin. „Na místo byl povolán kynolog se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Nebylo zjištěno nedbalostní jednání či cizí zavinění,“ uzavřela Bílková. Jako nejpravděpodobnější příčina se tak jeví technická závada na elektroinstalaci v domě.

Hasiči během noci na čtvrtek vyjížděli také k požáru v centru Liberce a před osmou hodinou ranní také do Skonta, kde se od praské žárovky měly vznítit dvě vystavené sedačky. 

Foto HZSLK

Štítky Mimoň, požár, hasiči, HZSLK, Pavlína Bílková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár usedlosti v Mimoni napáchal dvoumilionovou škodu. Nájemníci museli utéct po žebříku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.