Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík našel dělostřeleckou munici z druhé světové války. Zlikvidoval ji pyrotechnik

Oznámení o nálezu munice přijali frýdlantští policisté v sobotu ráno. Nedaleko Frýdlantu našel mladý muž tři kusy dělostřeleckých nábojů do houfnice ráže 122 milimetrů. Podle policistů není ani po sedmdesáti letech od skončení druhé světové války takový nález neobvyklý.

Munici nechali u Frýdlantu vojáci Rudé armády. „Přivolaní policisté místo nálezu okamžitě zabezpečili a vyčkali příjezdu pyrotechniků. Specialisté nejen, že si převzali nalezenou munici za účelem odborné likvidace, ale prohledali i bezprostřední okolí místa nálezu,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podobné nálezy jsou podle něj stále poměrně časté. „Problém však je v jejím technickém stavu. Množství munice a vojenského materiálu je i po sedmi desítkách let svému okolí stále velmi nebezpečné,“ dodal mluvčí.

Policisté varují před neodbornou manipulací s předměty, které mohou byť i jen zdánlivě munici nebo vojenský materiál připomínat. „Jakmile naleznete podezřelé předměty, střelné zbraně, munici nebo i podezřelé balíčky či jiné předměty s neznámým obsahem, nedotýkejte se jich a okamžitě o věci informujte nejbližší součást policie nebo volejte bezplatnou linku 158,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Frýdlant, munice, nález, pyrotechnik, druhá světová válka, Rudá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík našel dělostřeleckou munici z druhé světové války. Zlikvidoval ji pyrotechnik  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.