Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Vybydlený Kovák v Chrastavě hořel. Požár zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče

Dobrovolní i profesionální hasiči z okolí se v noci na čtvrtek sjeli k vybydlené ubytovně Kovák v Chrastavě. Už z dálky byla vidět zář od šlehajících plamenů ze střechy. Noční požár, o kterém se hasiči dozvěděli po jedné hodině ranní, se obešel bez zranění.

„Jako nejpravděpodobnější příčina požáru se jeví neodborná manipulace s otevřeným ohněm,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Požár zasáhl velkou část střechy. Na místě zasahovali společně s libereckými profesionálními hasiči také dobrovolníci z Chrastavy, Hrádku nad Nisou a Machnína. „Hasiči nasadili na likvidaci výškovou techniku a z ní prováděli likvidaci požáru v dýchací technice. Na zjišťování skrytých ohnisek byla využívána termokamera libereckých a hrádeckých hasičů,“ shrnul velitel hrádeckých hasičů Jaromír Mottl.

Po zhruba necelých dvou hodinách od nahlášení události byly plameny uhašeny a po uklizení materiálu se jednotky postupně vrátily zpět na základnu. Místo požáru dnes ohledává policie a vyšetřovatel.

Ubytovna Kovák byla postavena v 70. letech minulého století pro učně tehdejšího chrastavského závodu Elitex. V polovině 90. let získal objekt pražský podnikatel Radim Urban a proměnil ho v ubytovnu. Přespávalo tam i 200 lidí, i když kapacita nebyla ani poloviční. Kvůli nevyhovujícím podmínkám musel být objekt na začátku roku 2010 vyklizen. Majitel se ho pak pokoušel prodat, ale neúspěšně. Před dvěma lety přišel s projektem přestavět zchátralý dům na malometrážní byty. Projekt za 27 milionů korun ale zastupitelé odmítli. Nevěří, že by tam znovu nevznikla ubytovna. 

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky Chrastava, požár, Kovák, ubytovna, Hrádek nad Nisou, Liberec XXXIII-Machnín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vybydlený Kovák v Chrastavě hořel. Požár zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.