Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Těžko uvěřitelný případ týrání. Seniorka předala strážníkům toulavé kočky v neprodyšných pytlích

Případ jen těžko uvěřitelného týrání řeší od konce loňského roku policisté na Českolipsku. Čtyřiasedmdesátiletá seniorka tam se svým známým v prosinci loňského roku uzavřela do neprodyšného pytle tři kočky. Jedna nepřežila, další dvě unikly smrti jen díky obrovskému štěstí. Seniorce teď hrozí až tři roky vězení za týrání zvířat. O případu dnes informovala policie.

Toulavé kočky se zabydlely seniorce na zahradě jejího domu. Zpočátku je nejprve krmila, po čase ji ale jejich společnost přestala bavit a tak přivolala městské strážníky, aby je odvezli do útulku. Nakonec se s nimi dohodla na tom, že je odchytne sama a až to udělá, tak jim dá vědět, aby si je převzali.

„Bohužel tento záměr zrealizovala velmi drastickým způsobem, při kterém všechny tři kočky vystavila ohromnému utrpení, které vedlo až k úhynu jedné z nich,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Odchytem pověřila svého příbuzného, který každou kočku zvlášť umístil do neprodyšného pytle a ten pevně zavázal. Zvířata v nich neměla žádný přísun čerstvého vzduchu a takto je v ponechala v kůlně na zahradě téměř 24 hodin. „Žena po odchytu údajně zjistila, že ten den strážníci na jejich odvoz nemají čas,“ dodala mluvčí.

Kočky se v pudu sebezáchovy snažily z pytlů vysvobodit a tím se nejen extrémně vysílily a vystresovaly, ale navíc jim brzy začal docházet kyslík. „Když si pro ně přijeli následující den nic netušící strážníci, předala jim tyto pytle.  Ty už ale silně zapáchaly a kočky v nich nejevily žádné známky života. Poté, co je rozvázali, zjistili, že ve dvou z nich leží apatická vystresovaná koťata v zuboženém stavu, a že třetí kočka tyto mučivé útrapy nepřežila,“ doplnila Baláková.

Podle závěrů znaleckého posudku kočka uhynula v důsledku udušení mimořádně trýznivou smrtí. Koťata si převzal do své péče místní útulek. Seniorce hrozí až tři roky za mřížemi za trestný čin týrání zvířat.

Foto pixabay.com

Štítky Česká Lípa, policie, týrání, kočka, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžko uvěřitelný případ týrání. Seniorka předala strážníkům toulavé kočky v neprodyšných pytlích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.