Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Požár autolakovny zaměstnal více než čtyři desítky hasičů

Požár autolakovny v Novém Boru zaměstnal v pátek odpoledne šest jednotek hasičů z Českolipska. Na místo se sjelo celkem devět cisteren a v jeden moment s plameny bojovalo více než 40 hasičů. Celková výše škody a příčina požáru zatím není známa.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během pětačtyřiceti minut. „V době příjezdu hasičů bylo místo silně zakouřeno, hasiči proto zasahovali v dýchací technice,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na likvidaci skrytých ohnisek použili hasiči také zařízení Cobra, které umí proříznout různě silné stěny, pláště budov nebo střechy. Dovnitř vpraví pomocí trysky vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a prostor ochladí. Zařízení zvládne prorazit cihlovou zeď o šíři až jeden metr a umí si poradit i s dalšími stavebními materiály. 

V podniku, který se specializuje na práci s barvami a laky, se v době požáru nacházeli dva zaměstnanci. „Ti po zpozorování kouře urychleně sami opustili prostor, protože si byli vědomi, že se ve firmě při práci používají chemikálie,“ dodala mluvčí. Požár si tak nevyžádal žádná zranění.

Oheň poškodil halu a šest osobních automobilů, na kterých se uvnitř haly pracovalo. Celková výše škody bude vyčíslena v průběhu následujících dnů. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů, kteří na místě budou zasahovat během soboty.

Foto HZSLK

Štítky Nový Bor, požár, autolakovna, hasiči, HZSLK, Pavlína Bílková, okres Česká Lípa, Northrop YF-17

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Požár autolakovny zaměstnal více než čtyři desítky hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.