Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Při sobotním požáru v Jablonci se zranil jeden ze zasahujících hasičů

Při sobotním požáru vietnamské prodejny v Jablonci nad Nisou se zranil jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů. Člen jednotky z Proseče nad Nisou utrpěl lehké poranění, které mu na místě ošetřila záchranná služba. Vyšetřovatelé v tento moment pracují na odhalení příčiny požáru. Způsobená škoda bude podle všeho vysoká.

Hasiči k požáru v Liberecké ulici vyjížděli kolem páté hodiny odpolední. „Jednotky vyjížděli do hustě obydlené oblasti města, kde bylo mezi zástavbou panelových domů, a také kvůli tramvajové dopravě, velmi těžké ustavit techniku,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na místo byly povolány čtyři jednotky. Společně s profesionály z Jablonce nad Nisou na místě zasahovali také jejich dobrovolní kolegové z Pasek, Kokonína a Proseče nad Nisou. „Celkem bylo na místě šest vozů cisternových automobilových stříkaček a jeden kus výškové techniky, zasahovalo osmadvacet hasičů,“ doplnil řídící důstojník Luděk Prudil.

Podle něho začalo hořet v hale o výměře 30 x 40 metrů, která sloužila jako prodejna se smíšeným zbožím. Zásah byl obtížný hlavně kvůli silnému zakouření objektu. Hasiči proto zasahovali v dýchací technice. „Vyneseny byly také čtyři propanbutanové láhve,“ doplnil Prudil.

Požár se podařilo lokalizovat v půl sedmé večer.  Poté hasiči částečně rozebrali plášť budovy, stropní konstrukci a prohlédli velké množství zboží všeho druhu termokamerou, aby mohli dohasit skrytá ohniska požáru. Úplná likvidace požáru byla ohlášena v půl jedenácté.

Foto HZSLK

Štítky Jablonec nad Nisou, požár, sídliště, Luděk Prudil, Pavlína Bílková, Proseč nad Nisou, technika, Pasek, Kokonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Při sobotním požáru v Jablonci se zranil jeden ze zasahujících hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.