Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Autobus linky číslo 30 údajně srazil dívku. Policie hledá svědky nehody

Policisté hledají případné svědky dopravní nehody, ke které mělo dojít už 23. února u libereckého vlakového nádraží. Autobus MHD linky číslo 30 tam měl srazit nezletilou dívku. Jenže dívka z místa nehody utekla a řidič autobusu odjel, a tak se hledají svědci.

K nehodě mělo dojít poblíž zastávky Nádraží ČD ve 14:35. „Dívka běžela na zastávku ve směru z Tř. 1. Máje. Ze stejného směru měl jet i autobus. Autobus měl narazit do levého boku nezletilé dívky. Ta po střetu upadla na zem, kdy si přivodila lehké zranění,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jenže zraněná dívka z místa nehody utekla směrem k autobusovému nádraží a neznámý řidič s linkovým autobusem po střetu z místa nehody odjel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon.

„Vzhledem k tomu, že oba účastníci dopravní nehody opustili místo a nehoda byla oznámena policistům až v následujících dnech, nemohli být podrobeni orientační dechové zkoušce na alkohol či testu, zda nejsou ovlivněni jinými návykovými látkami,“ dodala mluvčí.

Kolem události panuje několik nejasností. Podle našich informací popis řidiče, který měl být starší, brýlatý a se šedivými vlasy nesedí na řidiče linky, který místem projíždět ve zmíněný čas. Sražená dívka, podle zdroje obeznámeného s vyšetřováním, měla být ten den pohřešovaná a údajně měla sdělit také to, že k nehodě mohlo dojít o den dříve.

Svědci údajné nehody se mohou přihlásit policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec na číslech 974 466 577 nebo 974 466 251. „Jakékoliv informace k této nehodě mohou policistům přispět k objektivnímu posouzení nehodového děje a ustanovení druhého účastníka dopravní nehody,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Vlak, nádraží, nehoda, mhd, Liberec, havárie, policie, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus linky číslo 30 údajně srazil dívku. Policie hledá svědky nehody  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.