Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vyšetřování tragické nehody ve Vratislavicích je u konce. Chodkyně nepřežila, řidičce hrozí vězení

Liberečtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání řidičky, která v listopadu loňského roku na křižovatce ulic Tanvaldská a U Tělocvičny ve Vratislavicích nad Nisou srazila chodkyni. Zraněná žena střet nepřežila. Řidička si vyslechla obvinění z usmrcení z nedbalosti. Za to jí hrozí až šest let za mřížemi.

„Znalecký posudek z oboru doprava, svědecké výpovědi, šetření v místě nehody, plánek dopravní nehody dokazují, že příčinou dopravní nehody bylo především nedostatečné sledování situace v provozu ze strany řidičky vozu Renault a také nepřiměřená rychlost dohledovým poměrům vozidla a ke stavu v tu dobu mokré vozovky,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidička podle policie včas neviděla chodkyni uprostřed silnice a narazila do ni levou přední částí auta. Třiašedesátiletá žena, která přecházela vozovku mimo vyznačený přechod pro chodce, upadla na zem, přímo před protijedoucí Toyotu.

„Řidič Toyoty reagoval na náhlou a současně neočekávanou překážku prudkým bržděním, avšak střet s chodkyní nemohl nijak odvrátit. Chodkyně utrpěla při nehodě zranění, která byla bohužel neslučitelná se životem a na místě nehody i přes veškerou poskytnutou první pomoc zemřela,“ doplnila Šrýtrová.

Svůj podíl na nehodě měla podle policie také chodkyně, která přecházela mimo přechod. „Přecházení nemohla bezpečně dokončit a musela se zastavit uprostřed jízdních pruhů, kde vytvářela statickou neočekávatelnou překážku pro řidiče,“ uzavřela mluvčí.

Foto Michaela Sémová

Štítky Liberec, Tanvaldská ulice, chodec, nehoda, Policie ČR, smrt, Vladimíra Šrýtrová, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, policie, Toyota, Renault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšetřování tragické nehody ve Vratislavicích je u konce. Chodkyně nepřežila, řidičce hrozí vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.