Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zatímco majitelé klidně spali, po domě jim chodil zloděj. Neprobudilo je ani páčení dveří

Před týdnem jsme vás informovali o případu z Turnova, kdy se do domu vloupal zloděj a to i přesto, že v patře spali majitelé. Uplynulo jen pár dní a policisté řeší další podobný případ, tentokrát v Liberci. Neznámý zloděj se do domu ve Starém Harcově vloupal v noci ze soboty na neděli.

„Zarážející na celé události je skutečnost, že dům vykradl v době, kdy majitelé spali doma v ložnici. Přitom musel pachatel vypáčit dvoje dveře a z toho jedny bezpečnostní, než se do objektu dostal. V jeho rukách pak skončily peníze v hotovosti v české měně i v eurech a několik zlatých šperků,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Jak už je z citace policejní mluvčí jasné, škoda, kterou zloděj způsobil, není zanedbatelná. Majitel domu ji vyčíslil na bezmála 64 tisíc korun. „To, že do domácnosti zavítal nezvaný host, zjistil majitel v neděli v šest hodin ráno, když se šel do kuchyně napít. V přízemí domu byly v pokojích pootvírané skříňky, vysypaná dámská kabelka a na podlaze poházené peněženky, ve kterých chyběly peníze. Rozespalý muž si posléze všiml i vypáčených dveří a hned potom vytočil tísňovou linku policie,“ dodala mluvčí.

Pokud se policistům podaří zloděje dopadnout, hrozí mu za krádež, porušování domovní svobody a také poškození cizí věci až tříletý pobyt za mřížemi.

Štítky Liberec, vloupání, dům, zloděj, krádež, Policie ČR, Ivana Baláková, Turnov, Liberec XV-Starý Harcov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatímco majitelé klidně spali, po domě jim chodil zloděj. Neprobudilo je ani páčení dveří  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.