Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranáři oživovali běžkaře v Jizerkách, život mu nezachránila ani dlouhá resuscitace

Tragicky skončilo víkendové lyžování v Jizerských horách pro běžkaře, který zkolaboval poblíž Olivetské hory. I přes rychlý zásah záchranné a horské služby se mladého muže nepodařilo oživit a lékař pouze konstatoval smrt.

Na místo byla vyslána letecká záchranná služba. „Nebylo tam ale možné slanit se z podvěsu a proto naši posádku na místo dopravila horská služba,“ shrnul mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev. Podle něho ani několik desítek minut dlouhá resuscitace nedokázala muži zachránit život.

Podobných zásahů v Jizerských horách absolvovali záchranáři společně s horskou službou během této zimy několik. Například při Jizerské 50 upadl jeden ze závodníků do bezvědomí na Kneipě, tedy v těžko přístupném terénu. „Na Kneipu jsme vyslali vrtulník záchranné služby. Na místě jsme zjistili, že muž už je při vědomí, transportovali jsme ho ale do liberecké nemocnice,“ řekl mluvčí záchranné služby.

Horskou službu zaměstnal pár dní poté také šedesátiletý běžkař z Německa, který se odtrhl od skupinky přátel mezi Smědavou a Jizerkou. Po něm dlouhou dobu pátrali členové horské služby a policisté. Muže po několika hodinách nalezli, podchlazeného, dezorientovaného, ale jinak v pořádku.

Foto Jan Kostík

Štítky Jizerské hory, sníh, Bedřichov, lyže, lyžování, smrt, běžkař, horská služba, ZZSLK, Michael Georgiev, běh na lyžích, Olivová hora, Jizerská padesátka, Krajská nemocnice Liberec, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři oživovali běžkaře v Jizerkách, život mu nezachránila ani dlouhá resuscitace  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.