Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vraždu ve Vaňurovce začal projednávat soud. Mladou Ukrajinku měl zavraždit její známý

Krajský soud v Liberci se dnes začal zabývat případem vraždy čtyřiadvacetileté Ukrajinky. Podle obžaloby ji v Liberci v srpnu 2016 zavraždil Marius Vasilica Ailieseie. U soudu dnes dvaatřicetiletý Rumun řekl, že je nevinný. Podle obžaloby zabil mladou ženu zvlášť trýznivým způsobem, za což mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Motivem jeho činu podle obžaloby bylo, že Ukrajinku vinil z rozpadu svého vztahu s jinou ženou. Rodina zavražděné ženy požaduje po obžalovaném za nemajetkovou újmu 1,7 milionu korun, z toho milion by měl dostat syn. Jako pětiletý byl v bytě, kde byla jeho matka zavražděna.

ČTĚTE TAKÉ: Státní zástupce obžaloval Rumuna, který ubodal svou známou

Ukrajinka zemřela násilnou smrtí v noci 10. srpna 2016 ve svém bytě v domě u autobusového nádraží. Svědek si tehdy všiml, jak tělo hodil nějaký muž přes zábradlí balkonu ve zvýšeném přízemí. Poté pachatel odnesl mrtvolu k nedalekému mostu přes Nisu, kde byla nalezena po dvou dnech pátrání. Příčinou smrti byl šok z nadměrné ztráty krve. "Pachatel jí způsobil bodná a řezná zranění," uvedl státní zástupce Martin Feřt. Vražedná zbraň se nenašla, podle obžaloby šlo o ostrý hrotnatý nástroj s čepelí o délce asi deset centimetrů.

Žena podle spisu zemřela mezi 21:55 až 23:00. Rumun dnes tvrdil, že byl v té době asi kilometr od místa vraždy, ve Švermově ulici, kde bydlel u rodiny své bývalé přítelkyně. Svědkové podle něj mohou potvrdit, že tam tehdy držel psa nějakému neznámému muži a rodina přítelkyně, že pak byl doma.

Obžalovaný muž žil v Česku čtyři roky. Zpět do Rumunsku náhle odjel po nalezení těla, zadržen byl ve své zemi čtyři měsíce po činu. U soudu dnes tvrdil, že se o smrti ženy dozvěděl až při zatčení. Domů podle svých slov odcestoval, protože mu psala sestra, že jejich matka je v kritickém stavu po pádu z žebříku. Když přijel domů, zjistil, že je matka v pořádku. Podle něj to byla lest, aby se vrátil domů. S rodiči sedm měsíců nemluvil. U soudu dnes uvedl, že pak neměl důvod vrátit se do Liberce.

ČTĚTE TAKÉ: Policie dopadla vraha mladé Ukrajinky. Byl jím třicetiletý Rumun

Zavražděná Ukrajinka se přátelila s jeho expřítelkyní. Podle obžaloby ji Rumun vinil z rozpadu jejich vztahu. "Měl za to, že nějakým způsobem kazí jeho družku," uvedl Feřt. Obžalovaný dnes přiznal jen jeden konflikt se zavražděnou ženou, podle něj si to ale tehdy vyjasnili. Jakékoli další spory odmítl, i když od Ukrajinky dostal sms s tím, aby jí přestal vyhrožovat nebo se obrátí na policii. Podle tvrzení Rumuna tuto zprávu nepsala Ukrajinka, ale její moldavští známí, aby z něj vymámili nějaké peníze.

Autoři

Štítky vražda, Liberec, Vaňurova, soud, Krajský soud Liberec, Česko, Rumunsko, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vraždu ve Vaňurovce začal projednávat soud. Mladou Ukrajinku měl zavraždit její známý  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.