Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Chotyni hořelo v pečovatelském domě. Policista zachránil seniorku, sám skončil v nemocnici

V liberecké nemocnici skončil dnes v brzkých ranních hodinách policista, který se nadýchal kouře při požáru pečovatelského domu v Chotyni. V péči lékařů skončil poté, co se vydal do hořícího bytu pro imobilní seniorku. Pohotovým zásahem jí dost možná zachránil život.

O požáru se záchranná složky dozvěděly ve středu kolem půl čtvrté ráno. Jako první na místě byla hlídka místních policistů. „Policisté zjistili, že na chodbě pečovatelského domu je cítit kouř a v jednom z přízemních bytů skutečně hoří. Seniorka tohoto bytu však neotevírá a navíc je odkázána na invalidní vozík,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté z domu evakuovali přes dvě desítky osob a vydali se do hořícího bytu. Jeden z policistů se při evakuaci seniorky sám nadýchal kouře. „Ženu předal do péče lékařů, kdy ji vozidlo Zdravotnické záchranné služby z důvodu nadýchání kouře převezlo na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. V liberecké nemocnici skončil také na ošetření policista, který se nadýchal při záchraně ženy zplodin hoření. Nikdo z ostatních nájemníků domu nebyl zraněn,“ dodala mluvčí policie.

Příčina požáru zatím není známa. V dopoledních hodinách vyšetřovatel ohledal místa požáru společně s policejním psovodem se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Ještě dnes by měl vyšetřovatel určit předběžnou příčinu požáru. V tuto chvíli není ještě známa ani výše vzniklé škody.

Foto Jan Luxík

Štítky Chotyně, požár, pečovatelský dům, Policie ČR, Vladimíra Šrýtrová, dům, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chotyni hořelo v pečovatelském domě. Policista zachránil seniorku, sám skončil v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.