Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvojice mladíků musí zaplatit milion korun. Začátkem roku ukradli autobus, který nabourali

Milionovou škodu musí uhradit autobusovému dopravci dvojice mladíků ve věku 19 a 24 let, kteří začátkem letošního roku ukradli na autobusovém nádraží ve Stráži pod Ralskem autobus. Jejich opilecký výlet skončil poblíž Děvínského rybníka, kde havarovali. Od nehody sice utekli, po měsíci se ale policistům podařilo dvojici mladíků vypátrat.

„Policisté je už obvinili z neoprávněného užívání cizí věci a z krádeže peněz. Uhradit milionovou škodu jim může nařídit soud v trestním řízení, a pokud to tento soud neudělá, bude se dopravce domáhat náhrady škody v občanském soudním řízení. Tak jako tak se zaplacení jejich nočního výletu nevyhnou,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Hloupý nápad se mladíkům zrodil v hlavě v noci z 11. na 12. ledna, když se vraceli z alkoholového dýchánku v jedné z hospod. Původně chtěli podle svých slov získat pouze peníze bez práce, proto se do autobusu vloupali. V autobuse nakonec našli malou hotovost v drobných mincích, za kterou si byli sotva schopni zaplatit jednu krabičku cigaret.

V autobuse se jim podle všeho zalíbilo a tak si pustili rádio a poslouchali v klidu písničky. „Vypitý alkohol je uvolnil dokonce natolik, že se rozhodli projet. Tento nápad zrealizovali i díky tomu, že tu našli klíčky od zapalování,“ dodala Baláková.

Mladíci ale neuměli autobus ovládat, nepodařilo se jim například rozsvítit žádná světla. Kolem půlnoci tak projel zcela neosvětlený autobus centrem města a potom zamířil do Hamru na Jezeře. Tam už ale mladí muži nedojeli, protože poblíž Děvínského rybníka vyjeli ze silnice a havarovali do stromu. Škodu na autobusu později dopravce odhadl na jeden milion korun. Mladíci ale měli velké štěstí a při nehodě se nezranili. Z místa nehody utekli, policistům se je ale podařilo vypátrat.

Štítky Stráž pod Ralskem, Hamr na Jezeře, nehoda, autobus, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice mladíků musí zaplatit milion korun. Začátkem roku ukradli autobus, který nabourali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.