Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podomní prodejci Centropolu se vydávali za konkurenci. Nájemníci domu na ně zavolali strážníky

Praktiky některých prodejců elektřiny zůstávají neseriózní a lidé by si proto měli dát velký pozor, jaké dokumenty komu ukazují a co podepisují. Českolipští strážníci před nedávnem řešili další oznámení na nepoctivé podomní prodejce energií. V ulici Na Kopečku obcházela dvojice prodejců plynu a elektřiny domy. Přitom se vydávali za zaměstnance ČEZ a požadovali předložení výpisu inkasa. Až díky telefonickému ověření na infolince se podařilo zjistit, že jde o zaměstnance konkurenční firmy Centropol.

„Jednomu z oslovených obyvatel se jejich jednání nezdálo, protože se ho snažili přesvědčit, aby změnil dodavatele plynu a elektřiny. Telefonicky si přímo u firmy ČEZ ověřil, zda se jedná o jejich nabídku. Operátor zákaznické linky sdělil, že to nejsou jejich zaměstnanci, ale jen se za ně vydávají,“ shrnula mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Oznamovatel, který o dvojici podezřelých prodejců informoval strážníky na lince 156, uvedl poměrně podrobný popis. Díky němu hlídka dvojici v Hrubínově ulici nalezla. Strážníci zjistili, že jde o dva zaměstnance firmy Centropol. „Tržní řád města Česká Lípa zakazuje podomní prodej podle živnostenského zákona. Prodej energií mezi činnosti, které podléhají živnostenskému zákonu, nepatří, proto konání dvojice nemohlo být řešené jako přestupek,“ dodala mluvčí strážníků.

Přesto, že se nejednalo o přestupek, podobné jednání nepůsobí důvěryhodně. "Centropol patří mezi společnosti, které zásady a zákony spojené s přímým prodejem bez výhrady ctí a dodržují. Proti nekalým praktikám se naopak již dlouhodobě vymezujeme a naše existující i potenciální zákazníky upozorňujeme na rizika, která mohou vytvářet někteří nepoctivci. Třeba se i vydávat za někoho, kým nejsou," shrnul mluvčí společnosti Aleš Pospíšil a dodal: "Jestliže se snad někdo, kdo požívá důvěry Centropolu, zpronevěřil etickým principům, nebudeme váhat takového člověka potrestat či s ním dokonce ukončit spolupráci."

Foto MP Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, ČEZ, Centropol, elektřina, plyn, podomní prodej, městská policie, Eva Vlastníková, Centropol Energy, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podomní prodejci Centropolu se vydávali za konkurenci. Nájemníci domu na ně zavolali strážníky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.