Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jela se zákazem řízení a pod vlivem drog. Policistům se vydávala za jinou ženu

Policejní hlídka zastavila v neděli po osmé večer ve Vratislavicích mladou řidičku. A jelikož hlídka ženu znala, bylo jasné, že kontrola nebude jen formální. Řidička totiž má vystavený zákaz řízení a po chvíli vyšlo najevo, že je pod vlivem drog.

„Policisté požadovali po řidičce předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení motorového vozidla, přičemž řidička uvedla, že řidičský a občanský průkaz zapomněla doma. Pokoušela se vydávat za jinou osobu, kdy policistům uvedla zcela jiné osobní údaje. Policisté kontrolou v evidenci a také dle fotografie zjistili, že se jedná o zcela jinou ženu, a řidička tak musela s pravdou ven,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nakonec policistům předložila i svůj občanský průkaz. Údaje si prý vymyslela proto, že měla obavy, aby neskončila v policejní cele. „Byla si plně vědoma, že má platný zákaz řízení motorových vozidel uložený Okresním soudem v Liberci, platný až do července roku 2019,“ dodala mluvčí.

Celou dobu se také chovala velmi zmateně a nejistě, policistům bylo jasné, že něco nehraje. Zkouška na alkohol ale byla negativní, jiné už to ale bylo s testem na drogy, který byl pozitivní na pervitin. „Řidička se sama policistům k užití pervitinu přiznala. Jako důvod, proč usedla za volant, policistům sdělila, že vezla kamaráda do nemocnice,“ vysvětlila Šrýtrová.

Žena putovala na policejní stanici, kde si vyslechla podezření ze spáchání přečinu "maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání", za který ji může být nyní soudem uložen až dvouletý trest odnětí svobody.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, kontrola, Vratislavice, drogy, pervitin, zákaz řízení, droga, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jela se zákazem řízení a pod vlivem drog. Policistům se vydávala za jinou ženu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.