Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Škodovka s německou poznávačkou převážela více než 700 kartonů cigaret

Kapacitu zavazadlového prostoru Octavie využil ze sta procent dvaatřicetiletý Polák, kterého v pondělí brzy ráno kontrolovala policejní hlídka v Kamenickém Šenově. Muž měl auto doslova napěchované kartony cigaret s běloruskými kolky. Neodvedením daně měl podle policie způsobit státu škodu ve výši 370 tisíc korun.

„V této souvislosti mu již policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Za to mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muže v Octavii s německou registrační značkou hlídka kontrolovala v pondělí kolem třetí hodiny nad ránem. Polák zpočátku s policisty komunikoval ochotně, to se však změnilo ve chvíli, kdy se začali zajímat o to, co převáží v igelitových pytlech přikrytých dekou, které ležely na zadních sedačkách a také v kufru vozidla.

„Záhy vyšlo najevo, že obsahují cigarety, označené běloruskými kolky. Jednalo se o 454 kartonů cigaret značky Fest a 249 kartonů cigaret značky Minsk označených běloruskými tabákovými nálepkami. Tím, že tento kontrabant dovezl do České republiky, porušil vyhlášku českého ministerstva financí o používání tabákových nálepek při značení tabákových výrobků,“ uzavřela Baláková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Kamenický Šenov, Policie ČR, Ivana Baláková, cigarety, cigareta, karton, ŠKODA AUTO a.s., Škoda Octavia, Ministerstvo financí České republiky, Česko, Minsk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodovka s německou poznávačkou převážela více než 700 kartonů cigaret  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.