Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dvojice recidivistů si vytipovala byt, omylem se ale vloupali do jiného. Zadržela je policie

Případ, který by se klidně mohl stát předlohou ke scénáři některé filmové komedie, nyní vyšetřují kriminalisté z Liberce. V jejich rukou skončila dvojice nešikovných recidivistů, kteří se dohodli na vykradení jednoho z bytů v Jablonci nad Nisou, který měl být napěchován cennostmi. Zda jejich „informátorka“ nelhala, už nezjistí. Při vloupání si spletli byt a navíc je zadrželi policisté.

„Předem připravený plán dvojici nevyšel. Kromě toho, že skončili v rukou policistů, doplatila na jejich jednání i jiná rodina. Jeden z dvojice totiž omylem zaměnil v inkriminovaném domě bytové jednotky a vloupal se do jiného bytu,“ potvrdila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Na stopu je přivedla známá

Plán se jim začal v hlavě rodit poté, co je informovala jejich známá o tom, že se v jednom z bytů na Jablonecku nachází velké množství cenností.

Muži, kteří se znali z výkonu trestu odnětí svobody, pak vloupání naplánovali se všemi detaily a rozdělili si role. Starší z mužů, čtyřiatřicetiletý Jablonečan, který byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost, se měl podle všeho domluvit se svým známým, o pět let mladším mužem z Trutnovska, který začátkem letošního února opustil věznici, kde si odpykával trest za krádeže.

Právě mladší muž se za polovinu peněz z prodaného lupu měl vloupat do natipového bytu. „Svého společníka proto vybavil všemi potřebnými věcmi, tedy obstaral mu montérky, ochranné brýle a páčidlo, a vzhledem k tomu, že byl dům opatřen z bezpečnostních důvodů ochrannými mřížemi, rovněž bruskou,“ dodala mluvčí. A zatím co iniciátor vloupání hlídal u domu, jeho mladší kamarád se ujal „špinavé“ práce. Jejich plán ale nevyšel a oba skončili v rukou policistů.

„Oba muži si již převzali usnesení o zahájení trestního stíhání z několika trestných činů,“ doplnila Suchánková. Mužům hrozí až pět let za mřížemi.

Oba dva se k trestné činnosti doznali a jsou vyšetřováni na svobodě. „I přes podaný návrh policejního orgánu, aby obvinění byli stíháni vazebně z důvodů, aby nepůsobili na případné svědky a v trestné činnosti nepokračovali, nebyl žádný z těchto navržených důvodů akceptován,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto pixabay.com

Štítky policie, vloupání, dům, Liberec, Jablonec nad Nisou, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice recidivistů si vytipovala byt, omylem se ale vloupali do jiného. Zadržela je policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.