Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté dopadli sexuálního násilníka. V Liberci přepadal ženy, jednu znásilnil

Liberečtí kriminalisté zadrželi násilníka, který během několika měsíců v Liberci přepadl několik žen a jednu z nich znásilnil. Při útocích ženám hrozil nožem. Muž si vyslechl obvinění ze zločinů loupeže, vydírání a zvlášť závažného zločinu znásilnění, za což mu hrozí deset let vězení. Obviněného policisté vydali do Německa, kde se měl také dopustit sexuálního deliktu.

Prvním případem se policisté začali zabývat v září loňského roku, kdy se na ně obrátila třiašedesátiletá žena. „Tu neznámý muž v tmavém oblečení s kapucí na hlavě přepadl v podchodu silnice I/35 v ulici Žitavská. Po ženě požadoval peníze a mobil,“ popsala mluvčí policie Vlasta Suchánková. Ženě navíc vyhrožoval nožem s dvaceticentimetrovou čepelí.

Další případ se odehrál v listopadu. „Tentokrát přepadl devatenáctiletou dívku v lesíku poblíž liberecké přehrady a zaútočil na ni klackem, který ji přiložil ke krku. Chtěl její mobilní telefon, a poté, co se ho zmocnil, začal mladou dívku osahávat na intimních místech. Utekl až poté, když začala křičet,“ řekla mluvčí.

Agresivita pachatele se poté stále zvyšovala. Začátkem prosince přepadl padesátiletou ženu poblíž garáží v ulici U Letky, srazil ji na zem a s nožem v ruce, který ji držel u krku, chtěl vydat peníze a mobil. „Žena se mu z obavy o život snažila vyhovět, žádala ale vrácení sim karty. Její vrácení podmínil útočník vykonáním sexuální praktiky, v čem vystrašená žena z obavy o svůj život vyhověla,“ uvedla Suchánková.

Poslední útok přišel v únoru. Jednalo se o velmi vyhrocené a zavrženíhodné jednání, které musela žena snést a nebyla schopna se mu nijak ubránit. „Pachatel ženu středního věku přepadl poblíž NC Globus a zatáhl ji za protihlukovou stěnu vedoucí kolem silnice k nákupnímu centru. S nožem v ruce, který ji držel u těla a vyhrožoval zabitím, chtěl vydat peníze a mobilní telefon. Pouze s těmito věcmi se ale nespokojil a ženu ještě opakovaně znásilnil a utekl,“ řekla mluvčí.

Poté podobné útoky na ženy ustaly.

Kriminalisté dvaačtyřicetiletého muže obvinili z pěti trestných činů, kterých se měl dopustit na území Liberecka, konkrétně ze zločinů loupeže, vydírání a zvlášť závažného zločinu znásilnění. „V době, kdy již měli kriminalisté natipováno, kdo by mohl mít tyto skutky na svědomí a plánovali jeho zadržení, obdrželi na stejného muže, od orgánů Spolkové republiky Německo, evropský zatýkací rozkaz, a to pro důvodné podezření ze spáchání sexuálního deliktu na jejich území,“ vysvětlila Suchánková.

Liberečtí policisté tak muže vydali do Německa.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, násilník, znásilnění, přepadení, Liberec, Německo, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli sexuálního násilníka. V Liberci přepadal ženy, jednu znásilnil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.