Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kauza dopravní podnik: Policie obvinila devět lidí, tři z nich zadržela

, aktualizováno 19. dubna 2018, 19:22

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) od rána zasahují v libereckém dopravním podniku a navštívili také centrálu společnosti BusLine. Výsledkem je devět obviněných osob, z nichž tři byly omezeny na osobní svobodě. Informaci Liberecké Drbně potvrdil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Na centrálu libereckého dopravního podniku během dnešního rána dorazila zhruba dvacítka policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Důvod jejich zásahu policie zatím nekomentovala.

„Na ředitelství dopravního podniku pracují policisté. Další informace k jejich zásahu nemám,“ potvrdila ve čtvrtek dopoledne mluvčí společnosti Martina Poršová. Policisté byli na místě ještě v 16:00. „V tuto chvíli provádíme úkony trestního řízení. Více informací sdělovat nebudeme,“ řekl během dne také Ibehej.

Podle našich informací dokonce policie během dne odvedla ředitele dopravního podniku Luboše Wejnara.

Zásah měl probíhat také ve společnosti BusLine. „Měli jsme asi patnáctiminutovou návštěvu, kdy si přišli pro dvě věci, vzali si je a odešli. Předložili požadavek, naši lidé jim vydali, co chtěli. Nejsme schopni z toho nic vydedukovat," řekl předseda představenstva BusLine Radek Chobot

Policisté během dne navštívili podle nepotvrzených informací také Jiřího Vařila, který byl ve společnosti BusLine donedávna předsedou představenstva. 

Stále tak není jasné, zda dnešní razie souvisí se zásahem v krajském úřadu v Liberci, v ČSAD Liberec a poradenské firmě Nexia, kde začátkem dubna také zasahovali vyšetřovatelé protikorupční policie.

Autoři | Foto

Štítky DPMLJ, Liberec, dopravní podnik, policie, dopravní společnost, Národní centrála proti organizovanému zločinu, BusLine, Drbna.cz, Nexia, ČSAD Liberec, Útvar pro odhalování organizovaného zločinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kauza dopravní podnik: Policie obvinila devět lidí, tři z nich zadržela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.