Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Použité stříkačky v parcích. Je to stále horší, říká liberecký strážník

Také liberečtí strážníci se v tomto týdnu zapojili do celostátní akce s názvem Jehla. A jak její název napovídá, šlo o sbírání použitých injekčních stříkaček po narkomanech. Celkem jich dvojice strážníků během dne našla čtrnáct, pár minut v parku Na Rybníčku stačilo a ve speciální nádobě jich bylo pět.

Dvoučlenná hlídka procházela veřejné parky v ulici Komenského, Na Rybníčku, Budyšínská, dále pak oblast sídliště Broumovská, ulici Jabloňovou a okolí a ulici Na Pískovně se širším okolí.

Například zastávka Na Rybníčku znamená pět použitých stříkaček. Strážníci prochází nevábné křoví plné odpadků. „Tohle je známé místo, chodí tu na nádraží a je tu i kanál, kde se v zimě mohou ohřát,“ hlásí Jiří Peřina, liberecký strážník.

Po libereckých ulicích se pohybuje dlouhé roky a má je zmapované. Situace s narkomany se podle něj stále zhoršuje. „Bohužel těch stříkaček nacházíme rok od roku víc, meziročně jde i o více než sto procent,“ pokračuje.

Nemile ho překvapilo, že použité stříkačky nachází i v domech. „Jde o taková ta zapadlá místa ve sklepech a podobně, to dříve nebývalo,“ říká.

Vedle očisty města je smyslem celé akce snížit také riziko šíření nakažlivých onemocnění a pomoci k hlubšímu povědomí o správném chování při nálezu injekční stříkačky.

„Apelujeme na veřejnost, aby v případě, že někde naleznou nebo zahlédnou tento infekční materiál, aby ho sami z důvodu vlastní bezpečnosti nesbírali, ale neprodleně zavolali na linku tísňového volání 156. Městské policie zajistí odborný sběr i jeho následnou likvidaci,“ vysvětlila mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Autoři | Foto

Štítky Městská policie, Liberec, jehla, narkomani, stříkačka, Jiří Peřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Použité stříkačky v parcích. Je to stále horší, říká liberecký strážník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.