Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kauza dopravní podnik: Tři zadržené osoby soud do vazby neposlal

Omezení osobní svobody tří osob, které jsou obviněny v korupční kauze týkající se zakázek na dopravním podniku v Liberci, je u konce. Okresní soud v sobotu odpoledne rozhodl o jejich propuštění na svobodu z cely předběžného zadržení a neshledal tak důvody k vazebnímu stíhání.

Podle našich informací měli být na osobní svobodě omezeni ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar, předseda představenstva společnosti Pavel Šulc a Jiří Vařil, který je spojen se společností BusLine, kde působil rovněž v pozici předsedy představenstva.

PSALI JSME: Policie vyšetřuje poškození zájmů EU i podezření z podplácení

O propuštění trojice obviněných jako první informovalo Sdružení pro obnovení elektrických kolejových drah v Jablonci nad Nisou. V případu je obviněno celkem devět osob, šest z nich je od začátku vyšetřováno na svobodě. O jejich jménech se zatím spekuluje.

Celou kauzu rozpoutal čtvrteční zásah policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu v budově libereckého dopravního podniku a na vedení společnosti BusLine.

„S osobami je vedeno trestní stíhání pro trestné činy podplácení, přijetí úplatku, legalizace výnosu z trestné činnosti, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě, poškození finančních zájmů EU a porušení povinnosti při správě cizího majetku,“ potvrdil mluvčí policie Jaroslav Ibehej.

Podle informací od důvěryhodných zdrojů, se policisté ve čtvrtek zajímali o loňskou rekonstrukci tramvajové trati v centru Liberce téměř za 68 milionů korun a nákup 17 autobusů na zemní plyn v zakázce za 107 milionů korun. O případu jsme informovali zde.

Foto

Štítky DPMLJ, Liberec, dopravní podnik, policie, Luboš Wejnar, Pavel Šulc, dopravní společnost, Evropská unie, BusLine, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kauza dopravní podnik: Tři zadržené osoby soud do vazby neposlal  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.